hits

Benedicte Arntzen

Min lille Stockhom guide

 • Publisert: 11.09.2015, 17:54
 • Kategori: reise
 • Fikk spørsmål her om dagen om jeg kunne komme med noen tips fra Stocholm turen jeg og line var på i begynnelsen av august. Har pøvd å sette sammen noen punkter med mine beste tips til dere her!

   


   

  Bosted:

  Jeg og line reise litt spontant, og hadde derfor ikke spart opp så veldig mye til denne turen, det var defor begrenset hvor luksuriøst hotell vi kunne ha, så vi satset heller på beliggenheten enn standaren på hotellet. Vi bodde på hotel gamla stan, som har både private hotellrom og sovesaler dersom du ser etter noe enda billigere. Sovesalene kan du bo i for 100kr natten tror jeg? Vi hadde privat rom og privat bad og det var egentlig veldig deilig! Hotellet ligger langs vannet og det er kun 100 meter fra slottet. det er veeldig koselig i gamla stan og siden hotellet lå ved vannet var det bare noen hundre meter til broen som tar deg over til selve byen. Frokosten var også overraskende god!   Bilder fra gamla stan


  Mat:

  Vi syns det var utrolig koselig i gamla stan, så vi endte ofte opp med å spise på gate-restaurantene, der du satt midt i handlegaten og kunne se folk suse forbi i sin egne verden. Restaurantene på torvet i gamla stan var virkelig å anbefale, vi endte vel opp med å prøve det meste av bakerier og restauranter der! Den ene dagen fant vi en fantastisk thai-restaurant som lå i drottningsgatan. Her var det buffè der du kunne velge mellom all sushi, supper, ris og alt annet av thai mat - og du kunne spise så mye du ville for 95 svenske kroner! Det vaar så godt og ikke minst et utrolig koselig sted å spise. Også har vi fridays da. Det var også fantastiske matmrkeder der de solgte alt du kunne tenke deg av bær og frukt! Masse godt og utrolig hyggelig å dra på.
  Uteliv: 

  Du må ikke finne på å dra til Stockholm uten å oppleve icebar. Vi hadde det så morsomt og drinkene var så gode! På icebar er alt laget av is, du får polvotter og pelsponcho og selv koppene du drikker av er laget i is. En veldig kald, men morsom opplevelse. Utenom det så tok vi noen drinker på en annen bar som het corner bar. Veldig hyggelige folk som jobber der og vi lo til langt på natt. Vi endte opp i trappen opp til hotellet med latterkule så vi kom oss ikke opp... Veldig vellyket om jeg husker riktig...? Bortsett fra det så var det veldig hyggelig å ta seg et glass vin eller fem på disse gaterestaurantene hvor det var mye liv og ting som skjedde. 


   

  Shopping: 

  Gamla stan er ikke noe særlig for shopping. De har morsomme suvernir butikker og tobakkbutikker, det er igrunn det. For shopping ville jeg gått over en av bruene og endten til drottningsgaten hvor du finner alt mulig rart av butikker. Her også Zara, h&m og andre kjedebutikker du ser etter i en storby. Ellers har du alle designerbutikkene i biblioteksgatan.Også må du innom Nordiska Kompaniet (NK) som er et stort senter med masse designerklær og annet gøy! Her finner du victorias secret butikken tvers over veien, selvom det var en overvurdert fiasko. Alt dette ligger i gåavstanbd fra hverandre, så det er veldig greit. Jeg anbefaler spesiellt butikker som Acne, Urban Outfitters, & other stories, filippa k og zara. Også er det jo gøy å kjøpe litt dyrere ting i sverige da du kan spare litt med tanke på kursen. Ikke i dag akkurat men som regel.

  Annet: 

  Hennatattovering kostet kun 20 svenske kroner! Morsom ting å gjøre!! Og jeg ville definitivt tatt med meg lunsj en dag til parken for å sitte der å slappe av litt. Det er fort gjort å gå seg ihjel i storbyer og det er viktig med mange pauser og å passe på å drikke nok! Alt i stockholm ligger nært hverandre, så vi gikk overalt. Vi tok hverken taxi eller t-bane eller buss en enste gang, bortsett fra når vi skulle til flyplassen. Til flyplassen ville jeg gått for Arlanda express toget som kjører i 200km/t, altså det bruker 1/4 av tiden du ville brukt med buss/ taxi.   Håper dette var noe til hjelp, hvem enn du er som lurte! Sorry for mye selfies. Og ikke minst - kos deg masse i stockholm, det er en fantastisk by!

 • Publisert: 11.09.2015, 17:54
 • Kategori: reise
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  mbdtk

  11.09.2015 kl.20:23

  Så fin guide, Stockholm er så fantastisk fin :-)

  Benedicte Arntzen

  11.09.2015 kl.21:04

  mbdtk: helt enig!

  Christian Lystad

  11.09.2015 kl.22:37

  Hei Benedicte send meg en Venneforespørsel

  på bloggen

  legg meg til som venn

  Hvorfor legger du meg ikke til som venn?

  Så fine bilder av deg

  du er en pen jente

  så fint antrekk du har på deg

  det kledde du da

  Ha en god helg

  Benedicte Arntzen

  11.09.2015 kl.23:47

  Christian Lystad: takk!

  alouise

  26.09.2015 kl.16:39

  jeg virkelig eeeeelsker Stockholm! :D

  Benedicte Arntzen

  26.09.2015 kl.16:53

  alouise: jeg også!

  Skriv en ny kommentar