hits

Benedicte Arntzen

London - mini guide

 • Publisert: 23.10.2015, 11:52
 • Kategori: reise
 • Det var tydelig god stemning for Et par innlegg med guider fra de siste turene jeg har vært på, så jeg tenkte å starte med london siden det anntaklig er relevant for flere av dere. Dette innlegget innholder både kamerabilder, men også fremkalte bilder fra et filmkamera. Derfor er det dårligere kvaltiet på noen av de.


   

  FLY 

  Jeg vet det er flere som har lurt på dette med fly. Lønner det seg egentlig å fly med ryanair? Hvor langt unna er flyplassen? Vel, vi bestilte fly tre dager før avreise, flybilettene kostet 179kr tur/retur per person. Dette var med ryanair fra gardemoen til stansted. Stansted er ca 1 og en halv time unna london sentrum, noe som vil si at buss/tog/taxi priser fra flyplassen også må regnes med, noe som ikke er like dyrt dersom du velger en annen flyplass. Vi tok bussen fra stansted til hyde park, det kostet 10 pund tur/retur per person. Når flybilettene er så billig som det de var da vi bestilte lønner deg seg definitivt å reise med ryanair. Generellt for turer til utlandet lønner det seg å reise på utsiden av helger, feks. fredag til mandag eller torsdag til søndag. Dersom du reiser fredag til søndag vil prisene være noe helt annet. 
   

  HOTELL

  Å velge hotell i en ny by kan være vannskelig med tanke på hvor man skal bo. Vi valgte et hotell som var sentralt men også fint, så vi endte opp i gaten som går langs hyde park, i ambasade-gaten. Hotellet heter New Dawn, det var perfekt beliggenhet og subway-stasjonen var 100 meter unna. Hvor du bosetter deg er ikke så viktig, så lenge det er lett tilgjenglig i forhold til sub og tog. Hotellet vårt var en 20 minutters gåtur fra Oxford og 15 minutter fra Notting Hill. Det lå altså midt i mellom, i et rolig strøk med mye butikker og god mat. 


   

  SHOPPING 

  I London er det utrolig mange shopping muligheter, Dette var en kosetur mer enn noe annet, så det var ikke shoppingen vi var der for, selvom det selvsagt ble med noe hjem. Første dagen holdt vi oss rundt hotellet i småbutikkene. I Bayswater var det et senter med kjedebutikker som h&m, Zara osv. men også noen vintage butikker med alt fra d&g til chanel. Veldig mye variert når det kom til butikker, men senteret var lite. Jeg ambefaler boots for billig sminke og annsiktsprodukter, her var det stort utvalg merker (chanel, the balm, guerlain osv.) til taxfree priser. Oxford street er jo også et must. Her ligger butikkene på rekke og rad. Bherska, topshop, primark, nike store, adidas, pull & bear, forever 21... ja, you name it. Her finner du alt, men det er så mye mennesker at det å finne fram - og ikke minst holde ut, er vannskelig. AMbefaler å begynne på oxford street i 9-tiden på morningen, da var det ikke sååå mye folk og butikkene var nettopp ryddet. New Bond Street er gaten der du finner litt mer luksuriøse butikker, blandt annet den store Victorias Secret butikken. 4 etasjer med pure happiness. I bond street er det også en barbour butikk med masse utvalg til bra priser. Ellers så ambefaler jeg markeder når du først er i london. Camden er min favoritt. Camden er stedet punken ble startet og er en egen bydel i London. Byen bærer preg av kultur og opprørsk ungdom og det er fantastisk gøy å se hvor mange mennesker som kommer sammen og danner en kjempe fargerik og morsom by i veldig kontrast fra resten av London. Her finner du virkelig alt! Mye rart, men du finner også noe fint innimellom alt av fake vesker og skinnvester. Blandt annet mye vintage levis til 15 pund og håndlagde smykker fra ulike kulturer. 

  MAT

  Som jeg har nevnt før, så er jeg en skikkelig pyse når det kommer til mat i nye land, men jeg elsker å smake på noe som er typisk for dette landet. I London var dette fish and chips som ble solgt i avispapir. Og nei, jeg likte det ikke. Vi spiste italiensk de fleste dagene egentlig og dessert på en 5 stjerners restaurant som vi ble såå glad i. Også ble det milkshake fra mcdonalds, men den smakte ikke som hjemme. Jeg anbefaler alle som har mulighet til det å spise god frokost på hotellet. Vi hadde fantastisk frokost og det var så godt å kunne starte dagen god og mett. Det er mye penger som går til mat som er greit å spare til å heller kjøpe noe fint, hehe!
   

  ANNNET
  Hyde park er et must for lunsj en av dagene. Sett deg på en benk med noe bakevarer og kos deg i selskapet av tamme ekkorn som er like glad for å se deg som du er for å se de.

   

  Det er også et must å kjøre toetasjes rød buss - om så bare for et stopp.


   

   

  Notting Hill for å kjenne på den britiske stemningen og se den blå døren


   

   

  Big ben er en fantastisk kirke, mye større enn du tror!


   

   

  London Eye, fantastisk utsikt og gøy, men tidkrevende. Verdens beste pannekaker selges her!!!
  Jeg syns egentlig London er en stressende by, så det holdt med 4 dager. Jeg koser meg veldig på tur med Sivert, alltid, og jeg ambefaler å reise med en som liker de samme tingene som deg for i london er det mye å velge mellom og som regel rekker man ikke alt. Vi hadde tenkt oss på musikal også, men sånn ble det ikke! Det får vi ta neste gang. Håper dette inlegget var noe til hjelp! Dersom du lurer på noe mer - ikke nøl med å spørre! 

 • Publisert: 23.10.2015, 11:52
 • Kategori: reise
 • 14 kommentarer
 • 14 kommentarer

  Constanza Marcela

  23.10.2015 kl.12:51

  åå herlig, virke en opplevelse får livet <3 vil der selv =)

  Benedicte Arntzen

  23.10.2015 kl.13:37

  Constanza Marcela: ja, london er en fin by!

  cheerchrissy.blogg.no

  23.10.2015 kl.16:27

  Kjempe fine bilder!

  Benedicte Arntzen

  23.10.2015 kl.17:13

  cheerchrissy.blogg.no: tusen takk!

  Ingrid

  23.10.2015 kl.20:55

  Så fin guide. Elsker London :D

  23.10.2015 kl.21:28

  Ææh supert! Gleder meg allerede til neste reiseguide :D

  23.10.2015 kl.21:31

  Åå elsker bloggen din, og innleggene dine!! Ser ut som dere koste dere masse :) Elsker også bildene dine i dette innlegget, er så koselig med engangskamerabilder! <3

  Benedicte Arntzen

  23.10.2015 kl.22:14

  Ingrid: takk! Åh, jeg også!!

  Benedicte Arntzen

  23.10.2015 kl.22:14

  Anonym: så bra! :)

  Benedicte Arntzen

  23.10.2015 kl.22:15

  Anonym: tusen takk! Vi koste oss masse :)

  Veronica S

  24.10.2015 kl.13:54

  Åh, savner London altså. Men ser ut som du har bodd i samme området som jeg bodde, mange hoteller rundt Bayswater stasjonen.

  Benedicte Arntzen

  24.10.2015 kl.14:41

  Veronica S: London er utrolig fint!

  Guro

  01.11.2015 kl.18:57

  Hvor er de høye støvlettene fra? De var superfine 😍

  Benedicte Arntzen

  01.11.2015 kl.20:35

  Guro: tusen takk! De er fra net-a-porter!

  Skriv en ny kommentar