hits

Benedicte Arntzen

uerstattelig

 • Publisert: 21.05.2016, 15:00
 • Kategori: tanker
 • Så jeg satt der, blandt alle de usikre menneskene som gjorde meg det samme. Usikker. Er ikke den tiden snart over? Er ikke det fæle ungdomstiden som er så forferdelig ustabil snart over? For Gud - jeg elsker å være ung, men jeg hater denne generasjonen. "Glassur genereasjonen" eller hva enn vi blir kalt. Jeg hater alt med det. Jeg vil da ikke være perfekt? Jeg syns ikke det er verdt det. Jeg syns ikke det er verdt å miste søvn for å stå opp tidlig å sminke seg pent og fikse håret. Jeg syns ikke det er verdt å drepe dyr for å ha en fin jakke til mange tusen. Jeg syns ikke det er verdt å miste kontrollen over seg selv ved å drikke alkohol. Jeg syns ikke det er verdt å føle seg alene fordi det er så "viktig" med mange venner. Heller to gode enn 10 halvveis. Jeg er så lei av at alt er så halvveis og ustabilt.   Og hva er egentlig perfekt? Noe så utrolig kjedelig og uinterresant. Jeg er lei av at vi mennesker beskriver hverandre med ord som perfekt og pen. Hva skjedde med de virkelige komplimentene som interresant, intlegent, annerledes? For det er jo det beste enn kan være. Man er jo ikke uerstattelig dersom man er lik alle andre? Det er trist at samfunnet vi lever i har klart å lure oss inn til å tro at vi ikke er noe spesielt, at du må gjøre som resten for å bli vellykket. Men da igjen; hva er det å være vellykket? Er det nok et bilde samfunnet har dannet som alle skal følge, eller er det å nå sine mål? For spør du meg, så er det å være vellykket, å være lykkelig. Å ha det fint uansett hva enn jobber med og hvilken utdanning man har. Jeg er lei av at folk stresser så mye med hva som skal skje nå. Etter videregående. Du må ingenting. Finn deg selv, ta deg endelig tid til å finne ut hvem du er og hva du vil også tar vi det derfra. Og hvis du har funnet ut av det alt, ja, da vil du nå jævlig langt. Jeg heier på dere alle, vi må finne oss selv - ikke miste oss selv til normalen. 

 • Publisert: 21.05.2016, 15:00
 • Kategori: tanker
 • 18 kommentarer
 • 18 kommentarer

  Irene

  21.05.2016 kl.15:02

  Jeg velger og si at ingen mennesker er perfekte og alle har sine feil :)

  Du finner ikke et menneske som er perfekt, den som hadde kommet å fortalt meg at han eller hun var perfekt, hadde jeg ledd av :)

  Vi er alle mennesker forskjellige men vi har alle våre feil som jeg sier :)

  Benedicte Arntzen

  21.05.2016 kl.15:24

  Irene: Ikke sant, og det er det som gjør mennesker verdt å kjenne. At vi er forskjellige og interresante!

  kristinerosok

  21.05.2016 kl.21:24

  Helt utrolig hvor langt det er gått med denne perfeksjonismen. Utrolig trist! Jeg venter en liten jente nå, og håper inderlig det bedrer seg til hun blir tenåring... men har mine tvil.

  Kult innlegg! :)

  Benedicte Arntzen

  21.05.2016 kl.21:39

  kristinerosok: helt enig med deg!! Masse lykke til <3

  Stor fan

  21.05.2016 kl.22:27

  Du er så sykt pen!!!!

  Benedicte Arntzen

  21.05.2016 kl.23:19

  Stor fan: tusen hjertelig!! <3

  Også en fan

  21.05.2016 kl.22:27

  Okei, bare så det er sagt så digger jeg deg. Du er kul på alle måter.. Men jeg må være kritisk og jeg håper ikke du tar dette som et angrep på deg, siden jeg virkelig digger deg og stiller bare spørsmål ved hva du skriver.

  Du er så lei av denne perfekte generasjonen.. Vel.. Hvorfor driver du på som du gjør da? "Drepe dyr for en pelsjakke til flere tusen kroner". Har ikke du sånn 3 pelskragejakker? LV-vesker som alle har? Dyre merkeklær, smykker, sko osvosv? Elsker det du skriver, og er så fantastisk enig, men da må du jo stå i det. Tør å gi faen..

  Benedicte Arntzen

  21.05.2016 kl.23:18

  Også en fan:
  Hei! Takk for kommentar, gøy at du engasjerer deg :) dette spørsmålet har jeg fått før og skjønner godt du setter spørsmålstegn ved dette. Pelsjakkene mine er kjøpt før jeg engasjerte meg i pelsindustrien, enkelt som det. Jeg ville idag ikke valgt å kjøpe en parajumper, men når jeg først har gjort det (for tre år siden vel og merke), så ser jeg ikke poenget i å ikke bruke den - det å la den ligge når den først er kjøpt er like meningsløst som å kjøpe i utgangspunktet, nå kan jeg like gjerne bruke den. Det å gi faen er noe jeg står i, men det betyr ikke at jeg ikke kan like klær andre liker - for det gjør jeg. Ved å gi faen legger jeg at en er seg selv og står for det en liker, uansett om dette er klær som alle går med eller klær ingen går med. I denne sammenhengen var dessuten ikke pelsjakke ment som et argument mot dyreforkjemping, heller et argument for å ikke gjøre som alle andre, heller gjøre det du selv vil. Om det er å kjøpe den jakken er saken annerledes.

  Når det kommer til vesker og sko er det en problemstilling jeg stod ovenfor allerede de første ukene som dyreforkjemper og det har vært et vanskelig valg, men jeg har kommet frem til at det er så store interesser for meg at jeg har valgt å ikke droppe de. Jeg kutter ut kjøtt for å gjøre verden et bedre sted, interessen min for designer vesker er jeg ikke villig til å droppe - sånn er det. Vi gjør alle vårt - noen kildesorterer for å redde verden, noen dropper skinnvesker, jeg spiser ikke kjøtt. Så der må jeg skuffe deg - det blir fler designer vesker, jeg er svak for de. Men igjen, dette har ingenting med at jeg ikke tør å gi faen og at jeg ikke står i det som du skriver. Jeg er fult klar over valgene jeg tar og står for alt jeg skriver og mener.

  Skulle ønske du ikke var anonym, dette hadde vært en artig diskusjon!

  Christian Lystad

  22.05.2016 kl.00:41

  Hei Benedicte så fint bilde av deg

  du er en pen jente

  så fint antrekk du har på deg

  det kledde du da

  Fortsatt en fan

  22.05.2016 kl.01:05

  Ja, du kommer absolutt med noen gode argumenter. Som sagt, ville bare stille spørsmål ved noe jeg stusset over. At jeg kanskje ikke er helt enig i et par ting du sier er en annen sak. Det skal også sies at jeg ikke kjenner deg i virkeligheten, så kan vel egentlig ikke uttale meg om hvordan du er eller ikke. Men jeg respekterer deg og kommer helt klart til å fortsette å lese bloggen din :) kult at du svarer så bra og har guts;)

  RisRosOgKlaging

  22.05.2016 kl.15:43

  Flott skrevet! Det er dessverre alt for mye stress fra alle kanter for tiden og presset for å være "perfekt" er jo ufattelig stort. Det er jo bare trist hele greiene!

  Benedicte Arntzen

  22.05.2016 kl.16:52

  RisRosOgKlaging: helt enig..

  CAMILLAESI

  23.05.2016 kl.15:00

  Vilken cool och snygg bild. Inlägget är så deep och sann btw

  Kram<3

  Benedicte Arntzen

  23.05.2016 kl.16:25

  CAMILLAESI: tuusen takk! Klem til deg <3

  Isabella Fjæren

  23.05.2016 kl.20:58

  Først og fremst så må jeg si du ser helt smashing ut, Benedicte<3

  Også er jeg så enig i alt du skriver! Er så lei av alt skal være så perfekt, og ikke minst fremstå så perfekt. Du skriver så utrolig bra:* Du inspirerer! Elsker disse innleggene, like mye som innleggene dine om mote og hverdag!

  Du er så utrolig dyktig i det du gjør<3

  Benedicte Arntzen

  23.05.2016 kl.22:30

  Isabella: Tuusen takk, og like så!! Du er alltid så grei <3

  Madelen

  23.05.2016 kl.23:20

  Å være perfekt er kjedelig. Jeg forstår ikke hvorfor folk ikke forstår det? Vi er i en slik generasjon hvor vi har ett bilde på hva som er perfeksjon - også vil alle ha det. Da blir jo alle like? Halllooo.

  Jeg liker å freshe meg opp om morran, men jeg liker ikke å miste masse søvn bare for å se bra ut. Det er ikke verdt det. Jeg er helt der også da med dyre vesker. Det er ikke verdt å kjøpe en dyr veske fordi folk skal forstå at du har penger og stil. Det er ikke kult å drikke deg dødrukken - og som mange sier "jeg skal bli så drita ikveld", javeeeelll. Kjempekult!

  Jeg å tenker mye på det med komplimenter. Jeg forstår det er lett å gå på utseende hvis du ikke kjenner et menneske, men der du kan heller få inn en mer meningsfull kommentar som går på deg som menneske og ikke hvordan du ser ut, det bør du gjøre da. Materialistiske mennesker har jeg veldig lite til felles med. Vi har seriøst ingenting å prate om. Om man skal være en av saueflokken i denne generasjonen så bør du være materialistisk. Da passer du bra inn. Der jeg har ingen lyst til å passe inn. Kunne ønske flere kom seg ut av saueflokken. Dumme sauer.

  Benedicte Arntzen

  23.05.2016 kl.23:34

  Madelen: så flink og reflektert du er!! Du skriver kjempefint! Heier på deg, stå på <3

  Skriv en ny kommentar