hits

Benedicte Arntzen

reising

 • Publisert: 16.04.2016, 11:34
 • Kategori: reise
 • Jeg vet ikke hva det er med reising, men på en eller annen måte føler jeg meg så hjemme når jeg kommer meg langt bort. Det er noe fascinerende ved å være langt fra vaner og rutiner, og å være fri som fuglen. Jeg vet jeg har lesere som er glad i det samme, så jeg tenkte å ta en kjapp guide på de stedene jeg har vært det siste året, så du kan få noen reisetips!


  GØTEBORG

  Gøteborg var en spontan helgetur vi booket samme dag som vi dro, bare for å finne på noe. Jeg har aldri tenkt på Gøteborg som noen storby, så det var mer for å ha noe å gjøre en helg i april, men jeg ble såå overrasket over denne byen! En utrolig koselig atmosfære, med alt du trenger av butikker, elver å se på, god mat og deilig vær! En by-tur som ikke trenger å koste noe særlig. Dersom du ønsker å dra til Gøteborg bør du sjekke ut hotell royal som vi bodde på. Vi bestillte samme dagen og betalte 350 kr natten per person. Hotellet ligger midt i sentrum med gåavstand til alt. 

   

  PALMA

  På Palma i Mallorca har jeg vært en del ganger nå og det er det perfekte stedet for en sol-ferie. Vi dro i sommerferien og det er en super kombinasjon av shopping og strand. Palma har alt av designerbutikker som Louis Vuitton, mulberry og mange fler, samtidig som hele byen ligger ved vannet med masse fine strender. Skal du til Palma ambefaler jeg deg å svømme med rokker, det var en fantastisk opplevelse! Generellt dykking i mallorca er kjempe interresant, hvis du liker sånt. Vi leide oss en leilighet, det var egentlig veldig greit.

   

  PARIS


  Paris vil for alltid være min favorittby. Jeg har vært her to ganger, sist gang dro jeg på en tid der jeg mildt sagt ikke hadde det så bra, så det er vel kanskje derfor jeg ser på denne byen som et under, for den var virkelig medisin for meg. Blomster, rolig atmosfære, det franske språket, maten - alt med Paris er fantastisk og jeg gleder meg til dagen jeg skal tilbake. Vi dro hit i påsken i fjor, og vi bodde på hotel royal som ligger i sidegaten til champs elysees. Ellers ambefaler jeg å dra til moulin rouge, her dro jeg for å ta henna-tattooen min, men husk at menn ikke er tillat hos de fleste salonger som tar henna i utlandet. 
   

   

  KØBENHAVN

  Åh, københavn. Tidenes mest avslappende by. Her var vi også i sommerferien, i en uke. København har en helt særegen avslappende atmosfære om sommeren, og det er ikke verken langt eller dyrt å komme seg dit. Vi bodde på hotel Wake-up, som er et kjempe stort og fint hotel midt i strøget i københav. Skal dere hit i nermeste fremtid må dere selvsagt på tivoli, vi var så heldige å få sett en elton john konsert på tivoliet, det var en fantastisk opplevelse. Ellers må dere dra til Christiania, dette er en helt sykt særegen og rar opplevelse for det er så ulikt resten av byen. 

   

  STOCKHOLM

  Stockholm dro jeg til med Line i august og det var såå deilig vær hele turen. Vi spiste og bare slappet av hele turen, og siden det var slutten av sommeren var vi rimelig blakke begge to, så det ble ikke noen shoppingtur for oss. Men Stockholm har virkelig alt! Her må du ikke glemme IcaBar hvis du har mulighet, det er kjempe gøy, alltid. Vi bodde på hotel gamla stan, noe jeg ikke egentlig vil ambefale.. Det var bettongvegger og kaldt, selvom beliggenheten og utsikten var upåklagelig. 

   

  LONDON

  London er jo den ultimate shopping byen, og egentlig syns jeg hele opplegget blit veldig stressende. Turen var overhode ikke planlagt, men vi fant fly til 50kr så vi bare gjorde det for å finne på noe. Vi bodde på hotel new dawn, som er et hotel i ambassade områdene ved hydepark. Et veldig sikkert og rolig område som ligger 3 minutter unna oxford. Vi dro hit i september, da var det skikkelig høst og vi koste oss på cafeer i regnet. 

   

  BERLIN

  I skillet til oktober dro vi en tur til tyskland for å feire oktoberfest på ordentlig! Berlin er en fantastisk by, preget av mye kultur og fine bygninger. Berlinerdom er et must å besøke, det samme med de forskjellige krigsmerkene etter andre verdenskrig. I hovedgaten Kurfuerstendamm finner du alt mulig av butikker, fra vintage til de største designerene. Vi bodde på novum hotel am kurfuerstendamm, som lå langs hovedgaten. Veldig fine rom, og hvis du er så heldig som oss og får rom i 7. etasje vil du også ha en kjempe fin utsikt. 
   

  KRAKOW


  Krakow dro jeg til i februar sammen med Sivert og Vegard og jeg ble så overrakset over denne byen. Været var ikke på topp, men byen var så utrolig fin. Krakow er den eneste byen som ikke ble bombet i Polen under andre verdenskrig, og den er derfor fylt med kulturelle knutepunkter, som katolske kirker og wawel slottet. I denne byen er det alltid noe å gjøre. Utelivet - ikke så bra.. Vi hadde forventet noe litt annet i en by der en liter vodka koster 35 kr, men det gikk fint. Og når vi snakker om priser, det er helt vilt hvor billig alt er. Vi spiste middag ute hver dag og totalt på mat hele turen hadde jeg brukt 430 kr. Vegan-burgeren på bildet over var fra en kjent restaurant og burgermenyen kostet meg 40 nok med drikke og dessert. I krakow må du besøke slottet som er fylt av drage utskjæringer, du må se på leonardo da vinci maleriet, du må få med deg maria kirken på torget og du må ikke glemme charlotte - verdens beste frokost, jeg lover. I polen kan du unne deg litt ekstre, for det koster ikke noe. Vi bodde på hotellet aparthotel pergamin, super sentralt og kjempe fine rom.

   

  AMSTERDAM


  Amsterdam var vi i i slutten av mars og var egentlig en tur for å få tankene på noe annet, siden det da var et år siden jeg mistet morfar. Med kanaler som skiller byen, tullipaner, god mat og godt selskap er amsterdam en av favoritt-turene mine sålangt. Jeg elsker at det er så fritt her og at folk kan være den de vil. Jeg sier deg - jeg har aldri sett så mange gå i flipp-flopp sko på et og samme sted før, og dette var i mars. Skal du til amsterdam må du besøke rijksmuseum, van gogh museet og gå innom en coffeeshop, bare for å ha sett det. Dette er helt særegent for amsterdam og det er superinterresant å se hvordan alt er lov her. Red light er forferdelig, men veldig interresant å se, det gjør deg ekstra takknemlig for å ha vokst opp i et land der menneskehandel ikke er tillat. Tullipanmarkedet var fint og ivy&bros er en perle du ikke kan gå glipp av. Vi bodde på tidenes mest sentrale hotel, det lå på torget, i andre etasjen av mcdonalds. Hotellet heter Hotel Nautural og er verdt det for beliggenheten, foruten om det så var det et crappy hotel, der katter løp rundt i gangene og det var vegg-til-vegg tepper og murvegger. 


   

  Håper dette var til noen hjelp! Neste tur går til Florida og jeg kan nesten ikke vente. Hva er ditt favorittsted i hele verden?

 • Publisert: 16.04.2016, 11:34
 • Kategori: reise
 • 34 kommentarer
 • 34 kommentarer

  Emilie-Therese

  16.04.2016 kl.11:41

  Dette innlegget trengte jeg!

  Jeg har vært utrolig usikker på hvor jeg skal reise i sommer, eller til høsten. Men jeg har helt klart funnet noen plasser jeg skal legge frem for bestevenninnen min at vi må besøke! :D

  Benedicte Arntzen

  16.04.2016 kl.11:55

  Emilie: så bra! så gøy at dere skal reise sammen, kos dere masse!! <3

  Unni

  16.04.2016 kl.11:51

  Så mange herlige plasser du har vært! ;-) Du er virkelig heldig som har reist, opplevd og sett så mye! :-D Og jeg digger virkelig bildene dine! <3

  Benedicte Arntzen

  16.04.2016 kl.11:55

  Unni: tusen takk! <3 Ja, reising og opplevelser er viktig, veldig glad i å oppleve nye steder og mennesker - det får man aldri nok av!

  Ina Johansen

  16.04.2016 kl.12:13

  Åhh, så mange fine bilder og steder <3 Elsker å reise jeg og. Liker veldig godt Bulgaria, Tyrkia og Polen. Jeg har veldig lyst å dra til California da! <3

  Benedicte Arntzen

  16.04.2016 kl.12:18

  inabellee: så herlig! <3 Jeg har også kjempe lyst til å dra til california!

  sceneteppe

  16.04.2016 kl.13:06

  Å reise er så herlig! Elsker bildene

  Benedicte Arntzen

  16.04.2016 kl.13:27

  sceneteppe: helt enig! tusen takk <3

  cheerchrissy.blogg.no

  16.04.2016 kl.16:11

  Herlig innlegg! Fikk veldig mange gode tips til hvor jeg kan reise neste gang!

  Benedicte Arntzen

  16.04.2016 kl.16:27

  cheerchrissy.blogg.no: så braa!<3

  Rita Westnes

  16.04.2016 kl.17:18

  Så herlig innlegg! :D

  Benedicte Arntzen

  16.04.2016 kl.17:19

  Rita: tusen takk!

  16.04.2016 kl.19:05

  Du har ganske dyr livsstil, for du reiser jo mye og har fine (dyre?) klær, så jeg bare lurte på om du jobbet noe sted? Eller har en inntekts kilde? :)

  Benedicte Arntzen

  16.04.2016 kl.20:04

  Anonym: haha, tusen takk<3 jeg jobber myyye på en smykkebutikk og sparer alltid så mye penger som mulig! :)

  skarvangen

  16.04.2016 kl.19:06

  Ååå, det er så fint på Mallorca :D

  Benedicte Arntzen

  16.04.2016 kl.20:04

  Julie Storlien: Jaa, enig!

  Camilla Cecilia

  16.04.2016 kl.19:31

  Shitt så mange fine steder du har vert! :-O : P Mange steder her jeg har kjempe lyst til å reise til! :-D

  Jeg har forresten linkrunde på bloggen min nå, meld deg gjerne på om du vil :-) <3

  Ha en fortsatt fin lørdag! :-D

  Benedicte Arntzen

  16.04.2016 kl.20:04

  Camilla Cecilia: tusen takk! Ha en super dag <3

  therese

  16.04.2016 kl.20:13

  Så mange fine bilder. ! Koselig å reise da:-)

  Benedicte Arntzen

  16.04.2016 kl.23:53

  therese: tusen takk!

  Janne

  17.04.2016 kl.04:04

  å så mange flotte steder du har besøkt!

  Benedicte Arntzen

  17.04.2016 kl.12:08

  Janne: Jaa, å reise er å leve!

  MariaExpressen

  17.04.2016 kl.10:01

  Dere har vært mange steder. Selv elsker jeg både Stockholm og London. Litt glad i København og

  Benedicte Arntzen

  17.04.2016 kl.12:09

  MariaExpressen: Ja, det er fantastisk å reise! Høres jo ut som om du også har reist litt?:D

  Little Miss Sunshine

  17.04.2016 kl.13:45

  Flott innlegg, jeg elsker småturer til europeiske storbyer! Favorittstedet mitt i hele verden...? Hm, det blir litt vanskelig. Er i hvert fall utrolig glad i Dublin, en by med en veldig fin atmosfære og hyggelige mennesker!

  Benedicte Arntzen

  17.04.2016 kl.14:27

  Little Miss Sunshine: så herlig! Der har jeg aldri vært :)

  Leah Isabell V

  17.04.2016 kl.19:50

  Så mange fine steder du har vært! Har selv skikkelig lyst til å dra til London, håper jeg kan ta meg en liten tur i sommer!

  Benedicte Arntzen

  17.04.2016 kl.20:52

  leahisabellv: Jaa, London er alltid gøy!!

  Helene

  18.04.2016 kl.21:47

  Åå for et flott innlegg! Tusen takk for masse gode tips :)

  Benedicte Arntzen

  18.04.2016 kl.21:59

  Helene: så bra!

  19.04.2016 kl.11:34

  Så mange fine tips :-) har vært mange av plassene selv og liker veldig godt Paris, Stockholm, krakow, Berlin, København og Amster. London liker jeg ikke, men resten av England er topp! Selv liker jeg best å reise i Asia og Afrika og liker veldig godt kambodsja, Indonesia, Malaysia, Filippinene, Laos og Tanzania. Er også veldig glad i Hellas og øyloffer der så ofte jeg kan :-)

  Har du planer om noen lengre reiser når du er ferdig på skolen eller skal du rett inn på studie? Hadde vært gøy å lese om dine fremtidige reiseplaner og drømmereisemål :-)

  Benedicte Arntzen

  19.04.2016 kl.13:41

  Anonym: Wow, så mye du har reist! Spennende <3 Jeg drar til Usa allerede første uken etter ferien. Etter en rundtur i usa drar jeg hjem for å jobbe før jeg drar til afrika 4. desember :) Dette blir spennende!

  Elise Kristiansen

  20.04.2016 kl.08:36

  Så mange fine bilder! Så koselig :)

  Benedicte Arntzen

  20.04.2016 kl.13:54

  Elise Kristiansen: tusen takk! <3

  Skriv en ny kommentar