hits

Benedicte Arntzen

Santa Lucia

 • Publisert: 13.12.2017, 14:59
 • Kategori: hjemme hos oss
 • EN PERFEKT VINTERMORGEN 

  God morgen og god Santa Lucia! Jeg våknet til en fantastisk vinterstemning og spratt opp da vekkerklokken ringte klokken åtte. Jeg hadde nemlig Eirin på besøk i går og vi bakte lussekatter i timesvis, og jeg hadde gledet meg til å varme de opp og nyte morgningen med Sivert. Så vi så på jul i svingen, åpnet julekalender og spiste lussekatter frem til han fikk eksamen sin klokken 9. Da var det slutt på moroa, hehe. På utsiden legger snøen seg faktisk og folk er ute å fullfører julehandelen. Jeg nyter litt fri på dagtid, men skal snart rusle ned til jobben. Jeg elsker avslappende dager som dette, det er så utrolig viktig! Jeg håper din onsdag er avslappende og fin. Ta deg tid til å nyte julen litt også, desember går jo så ekstremt fort!! Jeg kan ikke tro at vi alt er halvveis. Ha en super dag videre, vi snakkes i kveld! ♥

   

 • Publisert: 13.12.2017, 14:59
 • Kategori: hjemme hos oss
 • 4 kommentarer
 • Så ble det dyr på oss likevel

 • Publisert: 10.12.2017, 13:46
 • Kategori: hjemme hos oss
 • EN FIRBENT VENN ♥

  Haha, også var det oss to og det prosjektet med dyr. For vi har jo så lyst på en firbent venn, jeg og sivert. En liten å komme hjem til og et selskap som alltid er der. Og vi har testet å ha hund, og vi kom frem til at det fungerer helt fint - og nå har vi også testet med katt, hehe. Neida, vi vurderer ikke å gå til anskaffelse av katt, men pus som jeg har bodd med i Tønsberg er i et dramatisk punkt i livet og trengte et sted å være til det hele roet seg. Gosh, nå var jeg ordentlig dramatisk. Det er vel egentlig ikke stort verre enn at mamma og pappa flytter og det ble litt mye for pus. Hun har dermed sluttet å vaske seg i protest, så vi tok henne med oss til hovedstaden for en liten storbyferie. Og her får hun leverpostei til frokost, blir vasket med shampo, sover i vinduet - og hun viser ganske klart at på utsiden her skjer det litt mer enn utenfor vinduet på ringshaug. Så vi har en liten oslopus på ubestemt tid. Og note to self - å ha dyr gjør at du må støvsuge dobbelt så ofte. Her er det snakk om mat og pels og kattesand og hurra. Men det har vi kanskje godt av, hehe. Og det er veldig hyggelig med selskap. En som legger seg helt inntil i sofaen og en som maler når jeg står opp og setter på tevannet. Det er bare noe med det å ha selskap i alle de små tingene. 

   

 • Publisert: 10.12.2017, 13:46
 • Kategori: hjemme hos oss
 • 10 kommentarer
 • sånn ligger vi an med oppussingen!

 • Publisert: 09.12.2017, 17:42
 • Kategori: hjemme hos oss
 • LITT PERSONLIGHET

  Vi nærmer oss ferdig med soverommet og jeg ELSKER den mørke veggen. Det gir mye mer personlighet til rommet og alt kommer så tydelig frem. Det store gullspeilet, lysekronen og alt rot, hehe. Jeg har for mye greier. For mye klær, sko, vesker og alt mulig annet. Så når jeg får minsket litt ned på det tror jeg det blir et veldig fint og deilig soverom. Om du vil hjelpe meg å minske ned på ting jeg har så har jeg oppdatert min tise med masse godsaker. Der heter jeg @barntzen. Det som mangler på soverommet nå er et stort maleri vi skal ha over sengen og en hylle som vi må få skrudd opp igjen der jeg har designerveskene mine og litt sko. Det står nemlig på gulvet nå, som dere ser. 

 • Publisert: 09.12.2017, 17:42
 • Kategori: hjemme hos oss
 • 2 kommentarer
 • Vårt juletre

 • Publisert: 07.12.2017, 17:59
 • Kategori: hjemme hos oss
 • AKKURAT SOM JEG ØNSKET MEG

  Jeg fortalte dere kort at jeg hadde ønsket meg et STORT juletre til min første leilighet. Jeg elsker jul og tiden som kommer med, og siden både jeg og kjæresten skal bort i selve juleferien så ville jeg ha treet inn tidlig. Litt for tidlig for noen (sivert..), men jeg fikk tilslutt viljen min. Så dette treet er en edelgran på tre meter som vi kjøpte på bislett. Vi gikk for edelgran for at det skulle holde lengst mulig og for at det skulle drysse mindre. Jeg syntes dessuten edelgran er det peneste, men det er nok fordi det er det jeg har vokst opp med hjemme. Er det ikke rart vi drar med oss store trær inn der vi bor...? Uansett. Så i går hadde vi en rolig morgen sammen der vi snurret dagens episode av jul i skomakergata (som vi forøvrig MÅ få med oss hver dag) mens vi pyntet treet. Skikkelig julestemning med lukten av gran og alle de fine lysene. Og Sivert var godt lei etter 4 minutter, da satt han i sofaen og kastet kuler på treet i håp om at de skulle feste seg. Håpløs, haha. Så jeg pyntet treet for meg selv til slutt!  På bildene er vi langt i fra ferdig, dessuten måtte vi låne en stige for å få på stjernen i toppen, så det hele var litt mer omfattende enn vi hadde tenkt. Jeg hadde i år sett for meg et tre med kun sølvkuler, men Sivert var fast bestemt på å ha på både sukkerstenger og amerikans julepynt, så nå har treet skikkelig mye sjarm. Og det liker jeg egentlig veldig godt! Det skal jo være personlig. Jeg innså heller ikke før jeg satte meg ned med disse bildene at treet heller godt mot høyre...Haha! Pysjen min er forresten verdens søteste fra bik bok og tøflene fra primark. Perfekt å loffe rundt i her hjemme!

  Nå har jeg nettopp kommet hjem fra jobb og slengt bena på sofaen for en halvtime. Line og lillebroren Marius kommer snart på besøk for å spise litt, før det er tid for julefilm i kveld. Det er så hyggelig at de tar turen når de er i nærområdet.  Åh, som jeg elsker desember!! Ønsker deg en god torsdag ♥

 • Publisert: 07.12.2017, 17:59
 • Kategori: hjemme hos oss
 • 6 kommentarer
 • 10 ting jeg vil gjøre i desember

 • Publisert: 06.12.2017, 17:00
 • Kategori: hjemme hos oss
 • Jeg elsker jul og desember, og jeg merker jeg må roe ned engasjementet mitt når jeg snakker om det. Men hallo - det er jo dette jeg har talt ned til siden august. Jeg vet mange forbinder desember med stress, men egentlig er det jo en veldig hyggelig månede som bør inneholde ro og kos du kan unne deg selv. Jeg har i hvertfall blitt veldig flink på det, hehe. Her har dere en liste over tingene jeg ønsker å få gjort i løpet av desember! 

  ♥ 10 THINGS TO DO IN DECEMBER ♥

  1. Bake pepperkaker og andre julekaker sammen med gode venner. Jeg hadde jo Fanny over på pepperkakebaking på søndag og det var så hyggelig. Baking er en koselig måte å være sosial på som ikke nødvendigvis trenger å inneholde alkohol eller fest. Jeg vil invitere venninner oftere på sånt! 
  2. Finne et perfekt juletre og sette det opp midt i stuen så det får den oppmerksomheten det fortjener. Vi har jo vært å hentet og jeg gleder meg sånn til å vise dere når det er ferdig. Jeg føler at med juletrær kommer garantert julestemningen! 
  3. Gjøre julerengjøringen. Vaske de tingene som som regel slipper unna på søndagsvasken, så leiligheten skinner når jeg får besøk. 
  4. Pakke inn alle gavene og være tidlig ute med å levere de. Jeg ser for meg amerikansk innpakning med fine poser og store esker. Jeg er heldigvis ferdig med å handle, for det blir alltid siste liten stress for meg - men ikke i år. Det er godt og denne følelsen må jeg minne meg selv på til neste år også. 
  5. Gi et julemåltid til noen som ikke har det så lett i julen. Det viktigste punktet for meg. Julen er for veldig mange en tung tid og en tid man føler seg mer ensom enn ellers. Jeg er så takknemlig for alt jeg har, jeg må sette av tid til å tenke på og hjelpe de som ikke har det samme. 
  6. Bli ferdig med alt av oppussing så det nye året kan starte i fresh leilighet. 
  7. Stå på skøyter på spikersuppa! Jeg stod for første gang på ti år på skøyter da jeg var i new york for en månede siden, og hvem skulle tro at jeg likte det. Eller, det var vel kanskje ikke det å stå på skøyter jeg likte, mer det å føle meg som en fri seksåring. Men det er litt som meditasjon, for du er så redd for å falle at hjernen kobler ut alle andre bekymringer, haha! 
  8. Lage en skikkelig god hjemmelaget middag. Det er jo så mye god julemat! Jeg skal jo hjem til Tønsberg i julen og regner med å få servert mer en nok av god mat, men før det ønsker jeg å lage noe selv. Vi får besøk i midten av desember fra tyskland og jeg har så lyst til å lage et stort måltid med alt av tilbehør også. Rødkål er forresten noe av det beste jeg får! Mmmmm...
  9. Bestille meg en ny personlig almanakk for 2018, så jeg er helt klar når det nye året plutselig setter i gang. PS! Ikke glem at du kan vinne en selv HER. Vinneren trekkes i kveld!
  10. Å tilbringe masse tid med familie. Det er jo tross alt det julen er for meg.
   

  Det var mine mål og ønsker for denne måneden. Har du noen spesielle ting du har lyst til å få til i desember? 

 • Publisert: 06.12.2017, 17:00
 • Kategori: hjemme hos oss
 • 11 kommentarer
 • En første gang for alt

 • Publisert: 06.12.2017, 11:59
 • Kategori: hjemme hos oss
 • Å SKAPE EGNE TRADISJONER 

  God onsdag! Jeg er så glad i dag, for jeg våknet til tent juletre i stuen mens det froster på utsiden. I går dro nemlig jeg og Sivert på vår livs første juletrejakt! Og det er stas. Det er veldig gøy med alle sånne første gang ting. Det er liksom oss to som bygger opp egne tradisjoner og de er så gode å ha i hjertet. Så vi tuslet til Bislett og gikk rundt på plassen og lette etter det perfekte. I år som vi er så heldige å ha en leilighet med ordentlig høyde under taket hadde jeg kun et krav - det skulle være tre meter. Omsider fant vi det perfekte treet og startet gangen mot leiligheten. For å si det sånn så var det en lang og morsom tur hjem. Vi lo og hadde x antall pustepauser. Du vet følelsen av å endelig komme hjem og tenke "bra, for jeg hadde ikke orket et skritt til"? Vel, da vi hadde den følelsen hadde vi fortsatt trappene opp til fjerde etasje, hehe. Men verdt det. Gode minner og historier. Vår første jul som samboere! Nå derimot er treet på plass midt i stuen og jeg gleder meg til å vise dere bilder. Lukten av gran og kun lysene fra treet tidlig på morningen er en fantastisk kombinasjon. En veldig god start på dagen, og det er viktig ♥ Jeg håper du har det fint i dag, vi er halvveis til helg! Stikk innom etterpå for mer! 

   

  I dag er siste sjansen til å melde seg på konkurransen for å vinne en personligalmanakk. Direkte link til innlegget du melder deg på HER eller instagram HER. Du kan melde deg på på begge steder! 
 • Publisert: 06.12.2017, 11:59
 • Kategori: hjemme hos oss
 • 4 kommentarer
 • Juleverksted

 • Publisert: 05.12.2017, 11:23
 • Kategori: hjemme hos oss
 •    

  ♥ KVALITETSTID OG RO ♥

  Søndag var det første søndagen i advent og jeg hadde egentlig tenkt til å holde den store årlige pepperkakebakingen, men jeg endte opp med å dra til Tønsberg i stedet og mange var opptatt med eksamner og jobb. Da jeg kom hjem til Oslo på søndag hadde vi alikevel litt lyst til å gjøre noe hyggelig for adventssøndagen, så fanny dro med seg en vinflaske og kom over på pepperkakebaking. Vi tente lys som man gjorde i stilletimen på barneskolen og vi sang høylytt til julesanger etter noen glass gløgg (med røvin). Så satt vi der i timesvis å bakte og pyntet mens vi pratet om alt mulig. Skikkelig kvalitetstid, jeg elsker det. Mulig jeg begynner å bli gammel. Pepperkakeformene er fra praha og jeg følte meg litt gal da jeg en helg i september handlet pepperkakeformer til 100kr stykket, men akkurat nå er jeg veldig glad for det. Litt mer sjarm og personlighet, og disse skal jeg ha til jeg er gammel og grå. 

 • Publisert: 05.12.2017, 11:23
 • Kategori: hjemme hos oss
 • 4 kommentarer
 • julemorgen

 • Publisert: 01.12.2017, 08:00
 • Kategori: hjemme hos oss
 • God fredag og ikke minst... GOD 1. DESEMBER! Jeg er så glad for at julen endelig er her og må innrømme at jeg var like elektrisk som et barn da jeg våknet i silkepysjen og tittet ut vinduet. Snø, julelys og mennesker som er litt ekstra entusiastiske for å starte fredagen sin akkurat i dag. Veldig mye goodvibes og hygge. Jeg har laget adventskalender til kjæresten i år, og har til og med rukket å legge alle pakkene i nissesekk før det ble desember. Nå er det eneste som mangler et høyt juletre inn i leiligheten. Vi drev lenge å vurderte å kjøpe et plastikktre vi heller kan ha i lang tid, men kom frem til at lukten av gran er viktigere. Og jeg ser for meg et tre som når nesten taket her hvor vi har tre meter å ta av. Så slik sitter jeg å dagdrømmer i vinduet mens det snør på utsiden. 

  Tøfler, en kopp med julete, silkepysj, adventsstake, julepynter og masse rødt. ♥

  Bortsett fra julemorgen og fredag så er det helg og vi skal til Tønsberg faktisk. Det er ikke mange turene vi har hatt dit siden vi flyttet, men det føltes virkelig på tide nå. Å se familie, forhåpentligvis litt venner og nyte første helg i advent. Jeg håper du har det fint denne fredagen og at du nyter desember for alt det er. Det er tross alt bare en gang i året. ♥ 

 • Publisert: 01.12.2017, 08:00
 • Kategori: hjemme hos oss
 • 4 kommentarer
 • vi pusser opp!

 • Publisert: 30.11.2017, 10:00
 • Kategori: hjemme hos oss
 • Farge midnight blue fra jotun

  God torsdag fra frøkna som forsvant i en ukes tid. Jeg skulle gjerne vært hun som sjonglerte mellom samboer, blogger, heltidsansatt, venninne og datter - men det er jeg ikke så flink på. Jeg er en ting av gangen. I helgen var jeg datter og denne uken har det gått til å være først og fremst samboer og oppusser (?). For ja! Jeg har gledet meg til å fortelle dette. Vi pusser opp leiligheten!! Og det føles så godt. Vi prøver oss på å skulle klare alt selv, men vi har innsett i løpet av disse tre dagene at det er faktisk vanskelig å gjøre slike ting selv og at det blir pent. Så til badet er det på tide å ringe til fagfolk. Men vi tar et rom av gangen og på bildene over ser dere soverommets tilstand for øyeblikket. Fresh farge, eller hva? Jeg gleder meg til å legge meg i et mørkere rom - forskning viser at man faktisk sover dypere og derav bedre av det.Jeg har fått inntrykk av at dere ønsker at jeg skal begynne å blogge mer om hverdag og interiør igjen, så det skal jeg absolutt prøve på, selv om det medbringer rotete bilder av leiligheten,hehe. Og jeg som vil dere skal tro at vi har det helt ryddig hele tiden. Neida. Håper alt står bra til med deg! Snaaart helg ♥

 • Publisert: 30.11.2017, 10:00
 • Kategori: hjemme hos oss
 • 4 kommentarer
 • Endelig hjemme

 • Publisert: 10.11.2017, 18:53
 • Kategori: hjemme hos oss
 • Dette steder her. Hvem skulle tro at det var her - i En sliten leilighet som er flere tiår eldre enn meg at jeg skulle føle at jeg endelig kom hjem. Dette stedet er en enorm ro og trygghet. Et sted det er varmt og lunt, hvor jeg har masse gode minner og hvor alt er der det skal. Et sted jeg lengter etter når jeg er borte. Hvor jeg hører til. Hjemme. Jeg har egentlig ikke trodd jeg skulle bli så hjemmekjær som det jeg har blitt. Da jeg flyttet hadde jeg tenkt at det var så greit fordi det var kort vei "hjem" til tønsberg. Men sannheten er at etter jeg flyttet til Oslo har jeg vært to ganger i Tønsberg. Og jeg savner selvsagt familie, men vi ringes heldigvis ofte hele gjengen. Jeg liker meg bare aller best her og vil heller at alle skal komme til meg, Hehe. Vi har søkt til huseieren om vi kan pusse opp litt her, så er veldig spent på hva han svarer. Kanskje det blir litt freshere her før julen kommer - hvis ikke har vi det jo veldig hyggelig som det er her også. ❤ God fredag og helg til dere!

 • Publisert: 10.11.2017, 18:53
 • Kategori: hjemme hos oss
 • 6 kommentarer
 • morning bliss

 • Publisert: 08.11.2017, 11:35
 • Kategori: hjemme hos oss
 • TID TIL RO 

  Ah, senvakt på jobben føles som fridag i og med at jeg ikke begynner før fire. Jeg pleier alltid å måtte bli dratt opp av sengen av Sivert og sminker meg i søvne før jeg powewalker til jobb med brødskiven i hånda. Det har liksom blitt morgenrutinen min når jeg starter så tidlig som åtte, så de senvaktene jeg har er hellige, haha. Så hva har jeg gjort i dag? Veldig lite. Jeg stod som vanlig opp klokken ni og tuslet ut i silkepysjen min og satte på en kopp med kaffe for en gangs skyld. Jeg drikker alltid te om morningen, men har greid å få litt dilla på en kaffe og kakao mix, det blir liksom nesten som mokka og en deilig måte å starte dagen på. Nå hørtes jeg ut som en 80åring, men det er helt greit. Så jeg har tent litt stearinlys for meg selv og sitter nå her i halvsøvne og skriver mens butikkene på utsiden holder på å åpne dørene. Jeg har rukket å sette på en vask og på planen min står det egentlig å pakke, men jeg kjenner at hjernen ikke fungerer til å planlegge hva jeg skal ha på meg helt enda. Litt titting i det nye costume bladet hjelper nok, før jeg setter i gang dagen skikkelig. Ønsker deg en superfin onsdag ♥ Og forresten så kommer den en engelsk video her senere i dag, så stikk innom i ettermiddag for en god dose latter! 

 • Publisert: 08.11.2017, 11:35
 • Kategori: hjemme hos oss
 • 16 kommentarer
 • VIDEO - slik ser det ut hjemme hos oss!

 • Publisert: 10.09.2017, 14:13
 • Kategori: hjemme hos oss
 • husk HD!

   

 • Publisert: 10.09.2017, 14:13
 • Kategori: hjemme hos oss
 • 16 kommentarer
 • detaljer fra doen (ikke som det høres ut...)

 • Publisert: 16.08.2017, 17:00
 • Kategori: hjemme hos oss
 • HJEMME HOS OSS

  Er det en ting jeg har lært om å flytte for seg selv, så er det at ting tar plass. Hehe, vi er to personer som er glad i klær og andre ting som skulle inn på 64 kvadrat, så hos oss er det trangt men begynner å bli veldig koselig. Å flytte for seg selv tar dog tid, jeg har bodd her i tre måneder, men finner stadig ting jeg føler mangler her inne, og her om dagen fant jeg ut at det manglet en gulldetalj til den bittelille doen vår. Vi hadde litt gulldetaljer der fra før, men over doen var det veldig tomt, så vi forsvant ut for å finne noe som passet til vår stil - og jeg hadde ikke trodd vi skulle finne det på ... nille!?! Dette speilet i gull kostet 60kr og var på et eller annet vis akkurat i den stilen vi hadde tenkt. Så det var jo en glede for lommeboken og jeg tenkte jeg måtte tipse dere om det samme om budsjettet er litt stramt og du mangler noen småting. Jeg skal prøve og litt etter litt få vist dere resten av leiligheten også. Kansje lage en video så dere får skikkelig romfølelsen? Vi får se. Her har dere i hvert fall en liten smakebit! 

 • Publisert: 16.08.2017, 17:00
 • Kategori: hjemme hos oss
 • 4 kommentarer