hits

Benedicte Arntzen

en mester på å unngå

 • Publisert: 18.01.2018, 19:02
 • Kategori: Blogg
 • God morgen fra vinterland. I Oslo er det helt magisk om dagen. Jeg sa det til S i det jeg dro fra gardinene i morges, at byen sjeldent føles så ren som den gjør i snø. Og det så ut som et eventyr da jeg tittet ned på pelskåper og paraplyer som ruslet opp handlegaten i morges. Jeg skrev jo kort da jeg flyttet hit for snart et år siden at jeg var nødt til å riste av meg frykten for kollektiv transport, men det har jeg altså ikke gjort. Og jeg kan unnskylde med at jeg liker å gå og at det er godt for miljøet, men jeg antar at noe angst sitter igjen i meg. Jeg merker ikke lenger så mye til alt strevet jeg engang trodde skulle ta knekken på meg, men plutselig så ser jeg hvordan det her og der har formet hverdagen min. Jeg er på et veldig godt sted for tiden, ikke misforstå eller tro at jeg går tilbake i gamle baner, det er bare enkelte ting som forblir litt ubehagelig og jeg er som folk flest - en mester på å unngå. Så i grunn vet jeg ikke en gang hvordan det ville vært om jeg prøvde å ta trikken alene, jeg utfordrer den jo ikke. Hehe, det er vel noe med den "hvorfor prøve når det er en sjans for at det blir ubehagelig".  Men derav så går jeg til og fra jobb. Det er litt over to kilometer til jobb hver vei, så det blir jo faktisk en god mosjon som jeg har veldig godt av hvis vi snur litt på det! Vel, i dag ble jeg i hvert fall møtt av store snøflak da jeg åpnet hoveddøren og byen er dekket i det hvite teppet. Jeg hadde nesten glemt hvor fint snø er om man bare lar den være. Nysnø i mengder og nok klær. Jeg elsker Oslo. Det må jeg aldri glemme. 

  fuskepels Nelly utsolgt (adlinks), veske alexander wang

 • Publisert: 18.01.2018, 19:02
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • godt for matlysten

 • Publisert: 17.01.2018, 23:40
 • Kategori: hjemme hos oss
 • korriander
  1/2 lime
  3 avokado 
  1/2 agurk
  1 mango
  1/2 rød løk
  spekeskinke

   

   

  Deilig og frisk middag for to!

  Enkelte dager egner det seg bare ikke med varm mat, og da er salater helt ok å ha som hovedmåltid. Jeg har bare enkelte dager der jeg ikke eier noe som likner en matlyst og varm mat føles da mye tyngre å skulle putte i seg. Kald mat derimot føles helt annerledes, er det noen andre som har det sånn? Hvis ikke så er det småflaut det jeg driver å langer ut med her. Uansett - denne salaten er den beste jeg vet og jeg er nødt til å dele med dere! Dog jeg ikke skal skryte på meg å være den i familien (er det innafor av meg å skrive det?) som lager maten. Her i huset (rettelse: mini leiligheten) er det nemlig S som står for kokkeleringen og helst vil han ha meg så langt borte fra kjøkkenet som over hodet mulig. Jeg klager i hvert fall ikke! Så for noe sunnt og godt: kjøp ingrediensene fra listen over, kutt opp og kast det i en salatbolle og bon appetite! 

 • Publisert: 17.01.2018, 23:40
 • Kategori: hjemme hos oss
 • 4 kommentarer
 • 10 ting jeg vil gjøre i januar

 • Publisert: 17.01.2018, 09:50
 • Kategori: Blogg
 • Nå er vi alt godt ute i årets første måned, så dere har vel alle fått med dere hva store deler av min januar skal gå til, men det er allikevel godt å få satt noen ønsker og mål for måneden. Her har dere 10 ting jeg vil gjøre i januar: 

  1. Jeg har mye nytt som skal skje denne måneden, jeg skal starte på skole igjen etter en laang pause, jeg skal reise, jeg skal få budsjetter til å gå opp og jeg skal gå inn i en ny stilling på jobb. Denne måneden har jeg derfor et mål om å få laget meg en god og oversiktlig plan. På når jeg har fri, hvor mye penger som skal gå til hva, når jeg kan få skvist inn en ferie og ikke minst bare de hverdagslige tingene som skoletimer og arbeidsdager. 

  2. Jeg skal til varmere strøk og for å ikke ende opp rød som en hummer som jeg gjorde sist jeg reiste til afrika om vinteren så har jeg denne gangen tenkt til å forberede meg litt. Jeg skal prøve å få tatt solarium et par ganger før vi reiser i tillegg til at jeg må få shoppet litt solkrem. A propos budsjetter, er dere ikke enig i at solkrem er en typisk ting det er skikkelig kjipt å bruke penger på? Det samme gjelder andre ting fra apoteket, som minner meg om at denne gangen skal jeg ikke glemme å pakke imodium til afrika... 

  3. Jeg er lett motivert og finner inspirasjon i små ting. Sånn har jeg alltid heldigvis vært og det er vel derfor jeg klarer å drive en blogg som dette også. Derfor tenker jeg å handle inn skolesaker som gir enkel motivasjon. Å ha riktig utstyr på plass er en ting, men jeg skal unne meg en fin skoleveske også og jeg tror jeg har funnet den perfekte fra Alexander Wang. 

  4. Jeg skal gjøre en planke-challange! Vi er alt på dag 9. og det går så det suser. Det er rett og slett vi jentene på jobben som har bestemt oss for å bli med på challengen som flyter på instagram der man tar planken lenger og lenger for hver dag til man ender på 5 (!!!) minutter siste dagen av måneden. Nå er vi alt på ett minutt og jeg kjenner mildt sagt at dette blir VONDT! Men det sier vel sitt om at jeg har veldig godt av dette. 

  5. Jeg vil prøve å blogge hver dag i hverdagen og heller sette helgene til å ta større pauser fra sosiale medier. Jeg er aboslutt motivert til å ta fatt på bloggingen igjen etter nesten ett år der den har ligget og såvidt blitt holdt i live, men det er viktig for meg å ikke drukne i det hele. 

  6. Se på gamle filmer. Kunnskap, kunnskap, kunnskap. Jeg elsker filmer fra en helt annen tid. Filmer med masse attitude. Jeg ser dessverre alt for mye hjernedøde filmer og denne måneden vil jeg gjerne prøve meg på noe helt annet. 

  7. Søvn og velvære. Jeg vil sove 8 timer hver natt og jeg vil fortsette med å sette av tid til å ta vare på meg selv. Spesielt i vinterhalvåret så er dette viktig, vi må gjøre de tingene vi kan for å føle oss best mulig når alt annet tilsier at vi ikke skal det. Farge hår, ta selvbruning, drikke et glass vin til maten, skrubbe kroppen og ansiktsmasker. De små tingene som har så mye å si. 

  8. Spise lokal mat. Jeg er alltid skeptisk til mat i utlandet, men denne gangen har jeg hørt så mye godt om matkulturen at jeg er helt nødt til å prøve. Gjerne mest mulig, selv om spaghetti er det som er tryggest på tur.  

  9. Friske blomster! Jeg har blitt alt for dårlig på å ha freshe blomster på bordet, det har jo vært så mye lettere å ha grønne robuste planter som tåler at jeg glemmer de i en ukes tid. Men nå er det tid for å få litt farger inn hit. Jeg vil ha roser og eksprimentere med andre typer blomster også. Bytte ut annenhver uke. 

  10. Rydde i klesskapet. Jeg. har. alt. for. mye. Jeg blir helt stresset over å skulle finne frem blant alle trendplagg og trenger en opprydning! 

   

  Så får vi se hvordan det hele går! Har du satt deg noen mål for årets første måned? 

 • Publisert: 17.01.2018, 09:50
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • min siste uke som heltid

 • Publisert: 16.01.2018, 10:03
 • Kategori: Blogg
 • Så kom januar og jeg er rastløs og ubesluttsom som alltid. Jeg vil jobbe, tjene penger, ha noe stabilt og fast å gå til - samtidig som at jeg vil ha fri noen dager, jeg vil lære masse, utvikle meg, oppleve og ha det variert. Jeg kan ikke ha begge deler. Og jeg vet at en stabil hverdag er trygt. Jeg har elsket å jobbe faste tider, å komme hjem, lage middag, se på tv og å legge seg uten en bekymring i verden før det er på igjen med det samme neste dag. Det trygge er så behagelig, men jeg vet at jeg ikke kan bli der. Jeg trenger utfordringer, jeg trenger så veldig veldig mye å vokse litt til. Så jeg begynner på skole til mandag for å gå kjemi, biologi og matte. Jeg skal bli deltid på bik bok og jeg skal få en helt annen hverdag. Jeg skal bli gjeldsslave, haha! Med stipend og lån, og brått skal jeg tilbake til en hverdag med lesing og eksamener - jeg som har skrevet side opp og side ned om hvor mye jeg hatet videregående. Vel, her står jeg. Og det værste er at jeg gleder meg. Til å komme hjem med kunnskap, noe nytt å fortelle om rundt middagsbordet, nye mennesker og fag jeg mulig skal jobbe med når jeg blir voksen. Jeg får ikke sagt det nok, men jeg trenger å vokse. Jeg savner å føle at jeg utvikler meg, så jeg vet at jeg gjør riktig, uansett hvor tullette og gal jeg føler meg for å hoppe inn i sånt som dette. Vel, når det er sagt så har jeg forstått alt at jeg trenger å lære meg selvdisiplin på nytt. For dette kommer til å kreve lesing, dette kommer til å føre til stramme budsjetter og det kommer til å bli hardt. Og hva er det første jeg gjør når jeg får årsplanen? Bestille meg ferie. I uke 2 av semesteret fordi i planen dukket det opp en langhelg. Og hadde det vært en snartur til london, men vi reiser til afrika. Men mer om det siden.

  Så dette blir nye boller. Og hey - jeg rekker dagslyset! Kanskje jeg får til å blogge litt om mote igjen, jeg har savnet dagslys og ordentlig blogging. Nå trer vi inn i en usikker og spennende tid, dere. Dette blir veldig spennende! 

 • Publisert: 16.01.2018, 10:03
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • kulturell helg

 • Publisert: 15.01.2018, 10:01
 • Kategori: Blogg
 • Ny uke og mandag. Jeg ELSKER mandager, det føles alltid litt som en ny start. Frisk luft, ny uke, ny energi og uken har enda så mange dager å utsette ting til ;-). Denne mandagen er ingen unntak, jeg skulle nemlig tidlig opp for å rydde i klær og selge flere ting på tise - vel, jeg sov til nå og det eneste jeg egentlig har gjort siden jeg stod opp var å forflytte meg fra seng til sofa. Fantastisk. Men jeg har hatt en utrolig fin helg, som jeg tenkte å fortelle dere om!

  Jeg hadde jobbhelg, og dermed gikk mye av helgen til å sikle på alle fine nyheter vi har fått inn på bik bok. Januar betyr ikke bare nytt år, men også ny sesong og det er så utrolig mye fint som ramler inn i butikken. Jeg lengter etter farger og vår, så selvsagt er jeg svak for nyhetene. Men bortsett fra fin jobb, så har jeg hatt en veldig fin helg også. Fredagen så jeg breakfast at tiffanys (verdens beste film) mens jeg var hjemme alene, satt med nyfarget hår i turban og en boks med gelè for meg selv. Det var akkurat den rolige fredagskvelden med alenetid jeg trengte. Lørdag etter jobb ble jeg møtt av Kristian og Sivert for en kakao i sentrum, før vi også møtte Caroline og ruslet hjem for middag. Da lagde vi good mat og fikk skravlet om alt mulig som trengs å skravles om. Middager og sammenkomster hjemme er ofte det hyggeligste i verden. Når man ikke har noen tidsfrist eller noen på bordet ved siden av som man ikke ønsker at skal høre samtalen. Å bare kunne slappe av, spise sakte, spise mye, le og ikke tenke. Veldig avslappende og deilig, jeg må huske på det til en annen gang at det er minst like hyggelig å invitere venninner hjem hit som å dra ut. Vel uansett. Søndag fikk vi besøk av Trine, moren til S, og vi leengtet etter ordentlig søndagsmat. Da ble det ble en deilig lunsj på Olivia, før vi dro på nobels fredssenter på aker brygge. Der var det en veldig lærerik og viktig utstilling, men også mye fine og inspirerende bilder. Jeg elsker museer og andre steder der folk uttrykker seg. Det er noe med at man trer inn i en annen sin verden, om det gir noen mening. Alltid så stille, folk tar bare inn alt. Det var veldig hyggelig å få skvist inn litt kultur og kunnskap denne helgen også, blant alt annen kos. Resten av søndagen rakk vi både å dra til løkka for litt vinterstemning, hjemom for litt middag, før vi dro ut igjen så sivert fikk hentet den nye klokken sin. Det var stas i hjemmet og han har ikke sett på meg siden, hehe. Vel, nå babler jeg som alltid istedet for å ta fatt på de tingene jeg burde ha gjort. Nok av utsetting for i dag, dessuten skal jeg straks på jobb. Håper du har en fin mandag og en fin uke. ♥

 • Publisert: 15.01.2018, 10:01
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Fringe

 • Publisert: 11.01.2018, 18:08
 • Kategori: Blogg
 • Skinnjakke New York, band tee & mom jeans bik bok, shoes camilla phil x bianco 

  Så var det brått torsdag og uken har forsvunnet til ... ingen ting? Jeg føler jeg har hatt en så hektisk uke, men ser tilbake på den som lite innholdsrik uten noe særlig å fortelle om. Jeg antar det kommer av at jeg har gjort mye praktiske og kjipe ting som var nødvendig her hjemme, som å gjøre ferdig badet, rydde ut julen, vaske kjøleskapet (!!) og rydde i døde planter her hjemme. Hehe, julen har vist vært hard for sistnevnte. Tro det eller ei så har jeg også fått trent litt denne uken, prøvd meg på litt nye oppskrifter og solgt unna litt klær på tise. Så plutselig var det ikke så rent lite jeg hadde gjort allikevel, men heller ting som er lite synlig og instagram-venlig, hehe. Og ikke nok med at uken nærmer seg slutt, men vinteren kom jo virkelig tilbake i dag også. Her i hovedstaden er det i hvert fall tykt med snø, og alle var ute å skrapet bilen da jeg gikk til jobb i morges. Man blir litt slukt opp i at jul og vinter hører sammen at man glemmer litt at vinteren varer i minst to måneder til etter jul. Og à propos det å glemme at vinteren fortsetter har vi et godt eksempel på i frøkna på bildene her, som går med ankelbukser og skinnjakke i kulden. Jeg er bare SÅ lei vinterjakker og store skjerf, jeg lengter etter at gradestokken bare kan bikke plussiden så vidt, så jeg kan føle meg litt freshere. Dessuten elsker jeg denne jakken som jeg kjempet med meg hjem fra New York, men jeg har jo ikke fått brukt den enda på grunn av været. Nå har den i hvert fall fått seg en liten lufte tur, er den ikke kul? 

  Nå er det middagstid her hjemme og vi har kjøpt inn fisk og gode grønnsaker i dag. Jeg sikler bare av å skrive det, så tror det er på tide å sette i gang med matlagingen. Jeg håper du har hatt en litt morsommere uke enn det jeg har. Ha en fin kveld videre ♥

 • Publisert: 11.01.2018, 18:08
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • ut med julen

 • Publisert: 10.01.2018, 10:15
 • Kategori: hjemme hos oss
 • A FRESH START 

  Nytt år, ny sofa og det var på tide å få ryddet julen ut av leiligheten. Faktisk så var det det aller første vi gjorda da vi kom hjem fra paris tidlig forrige uke. Det føltes veldig godt og med en gang ble det mye ryddigere her hjemme. Selv om julen har vært helt fantastisk her i hovedstaden. Det er noe med det å våkne til en mørk leilighet med et juletre som lyser opp. Alle stearinlysene om kveldene, julemusikken på radioen og gatepynten som også lyste opp vår lille leilighet. Men det holder med en månede, det gjør det virkelig. Og nå er det godt det er et helt år til neste gang, så vi rekker å savne det litt. ♥

  Bortsett fra det så har onsdagen kommet til bogstadveien og brått er januar godt i gang. Og året så langt går så det suser. Vi satte i gang oppussingen av rom nr 2 på mandag og i dag er vi nesten ferdig. Vi trenger bare skru opp den siste hyllen før det er klart til å flyttes inn i igjen på badet. Det blir godt, for å ha bad på kjøkkenet som vi har de siste dagene er ikke veldig artig. Det er noe med vaner når det kommer til sminkerutinene vi gjør i halvsøvne - de er ikke like lette å gjennomføre i et nytt rom. Jeg håper 2018 har behandlet deg fint så langt - husk at hvordan du føler hverdagen er egentlig kun er opp til deg selv. Døgnet har nok timer til å ha det litt gøy hver dag. God onsdag! ♥

 • Publisert: 10.01.2018, 10:15
 • Kategori: hjemme hos oss
 • 8 kommentarer
 • my 2017- part two

 • Publisert: 09.01.2018, 20:25
 • Kategori: månedlig oppsummering
 • Vi fortsetter på tilbakeblikkene fra året som gikk og her kommer del to av 2017! 


  1. juli startet jeg for fullt i ny jobb og fikk masse gode venninner i nye kollegaer. Jeg tilbragte timesvis i parker her i oslo med venninner og noe godt å drikke, og det var tid for stavernfestivalen. Etter to uker med ny jobb hadde jeg ferie alt, så da gikk turen først til Rhodos med Sigurd og Sivert. Her slappet vi totalt av og surret oss gjennom noen dager med sol, roadtrips og masse latter. Vi opplevde jordskjelvet som til og med stanset barstreet (hehe, skal en del til) og vi reiste hjem brune og solbrente. 

  Dagen ette Rhodos dro vi til København med familien min for å spise deilig mat og nyte sommerværet. Vi drakk aperol, ruslet på nyhavn, gikk i vintagebutikker og lette etter kunst til leiligheten vår. Og vi fant! 

   

  ANNTREKK FRA JULI: 

   

  Så ble det august og høstet begynte å vise sin ankomst. Og et sted i vinden holdt jeg på å drukne i ensomhet. Jeg tror rusen av alt det nye fikk meg til å glemme alle de andre følelsene jeg sitter med, og plutselig kom det alt på en gang. Angst, ensomhet, mangel på mestringsfølelse. Jeg følte jeg måtte begynne på nytt, så det gjorde jeg. Jeg skrev et helt åpent og ærlig innlegg om alt jeg holdt inni meg og gjorde et løfte til meg selv at jeg aldri skulle la meg selv gå så lavt som jeg en gang var, så det var bare å ta tak i det. Og jeg tok tak, alt jeg hadde og mer til. Jeg hadde fine kvelder med familie, gode venner og de som kjenner meg best. Vi lo av det hele og jeg fant mye glede i de mørke høstkveldene. 

  ANNTREKK FRA AUGUST: 

  Sivert hadde blitt 20 og vi reiste til London for å feire han. London var høst som alltid når vi er der, og gav oss virkelig luft. Det var etterlengtet. Denne gangen var det ingen besøk i oxford street som stod på planen, heller parkbesøk og gode matopplevelser. Det er det som er så fint med å reise flere ganger til samme sted. Å finne de virkelige perlene. I London møtte vi også Vilja som bringer liv og glede, som alltid. En skikkelig fin tur. 

  I september var det også mye tid med venner og familie, inkludert en fantastisk høsthakkefest-middag hos Caroline og Kristian. Sivert feiret 20 med venner og vi fylte leiligheten med 30 stykk på 64 kvadrat. Fullt er en underdrivelse, men vi hadde det SÅ gøy. 

  ANNTREKK FRA SEPTEMBER: 

   


  Jeg tok bloggpause for å få orden på alt igjen, så jeg hadde en hel måned uten blogging og oppdateringer. Mot slutten av oktober startet jeg såvidt å skrive igjen og oppdatere i det små. Vi dro på hyttetur med Line og Magnus og fikk se snø for første gang for sessongen, vi hostet halloween-fest i leiligheten og reiste til Praha med familien til Sivert. 

  ANNTREKK FRA OKTOBER:

   

  November kom brått og vi fikk besøk fra Nederland! Suus bodde hos oss i noen dager og vi lekte turister i egen by. Vi besøkte holmenkollen, hadde afternoon tea på grand hotel, vi gikk byen rundt etter hyggelige kafeer i kulden og fikk blitt skikkelig kjent med vår nederlandske venn. I tillegg startet vi å pusse opp leiligheten, det var thanksgiving og Sivert sin eksamensperiode var i gang for fullt.  

   

  Og jeg og Vilja reiste på skikkelig jentetur til New York som jeg så sårt trengte. Vi pratet, drakk kaffe på kaffe og hadde skikkelig jentetid. New york om vinteren var magisk og vi fikk så vidt smaken på julestemning med skøyter i central park og julemarked på 5th. En fantastisk tur. 

   

   

  Måneden jeg hadde gledet meg så utrolig lenge til! Vi kjøpte vårt første juletre sammen, inviterte inn til pepperkakebaking, hadde vinkvelder, filmkvelder og pyntet opp leiligheten. Det var morsomme og hektiske dager på jobb og når julen endelig kom reiste jeg til Tønsberg for å tilbringe tid med familien. Desember var en fantastisk fin månede fylt med masse ro.

  De siste dagene av året reiste vi til Paris for å oppleve nyttårsaften på et helt annet sted, og det var helt perfekt. 


  Og nå er det tid for et nytt år å fylle opp med mange nye og gode minner. ♥ Jeg tror dette året også skal bli minst like fint. 

 • Publisert: 09.01.2018, 20:25
 • Kategori: månedlig oppsummering
 • 4 kommentarer
 • my 2017 - part one

 • Publisert: 08.01.2018, 10:50
 • Kategori: månedlig oppsummering
 • Jeg startet året med en kjempe behagelig feiring med de fineste jentene, takeaway og vin. I januar var det flere hyggelige sammenkomster med venninner fra jobb og andre venninner og det ble to oslo-turer på oss. Ellers jobbet jeg hver eneste dag og mer enn det, fordi jeg enda hadde to jobber og prøvde å spare opp mest mulig penger til kommende reiser. Jeg drakk kaffe med Line daglig og hadde egentlig en veldig rolig og behagelig start på 2017. 

   

  ANNTREKK FRA JANUAR: 

   

  I februar var det tid for å reise og vårt første stopp var i Dubai. Jeg hadde en eller annen forestilling om at Dubai var så moderne og fint, og at det på en eller annen måte skulle bli en luksusferie. Jeg ble derfor veldig overrasket og fikk et skikkelig kultursjokk da jeg kom til et land der jeg følte på undertrykkelse ved å bli spyttet mot fordi anklene mine ikke var tildekket i ørkenen. Dubai var derfor mer interresant og lærerrikt enn noe annet, og vi oppsøkte derfor steder på utsiden av "sentrum" for å lære mer. Vi dro til bønnesteder, ørknen, souken for de lokale og det hele var bare veldig rart men lærerikt og minneverdig.

  Så reiste vi til Afrika, nærmere bestemt Zimbabwe, som er det største eventyret mitt så langt. Vi reiste for å jobbe som frivillige og jeg tenkte i tiden før på forskjellen jeg kunne gjøre, uten å tenke på forskjellen dette skulle gjøre med meg. Jeg hadde så uendelig godt av dette. Jeg trengte dette. Jeg trengte å reise til et sted for å få en forståelse av hva virkelige problemer er. Jeg møtte så mange mennesker som åpnet hjertet sitt, som også fikk meg til å ville åpne mitt. Jeg ble kjent med barn med aids. Jeg ble kjent med voksne mennesker som var tilfreds med en hverdag der huset ikke hadde tak og de fikk middag annen hver dag. Jeg ble kjent med ungdom som hadde blitt voldtatt av familiemedlemmer som hadde hørt at man ble kvitt hiv ved å ha sex med en jomfru. Jeg så forskjellen på rik og fattig. Jeg møtte menneskene som jobbet der vi frivillige bodde som sang og spilte trommer når det var mat og som virkelig viste meg ekte glede i de små tingene. Jeg møtte mennesker fra hele Europa som alle var så unikt gode mennesker. Alt fra nederland, england til sandefjord - byen rett ved der jeg bodde. Jeg er evig takknemlig for alle jeg har møtt og jeg skulle så ønske at alle kunne få vite hvilken forskjell det har gjort - og fortsatt gjør for meg, i alle de små tingene. 
   

   

  ANNTREKK FRA FEBRUAR:

   

  Vi vendte snuten hjemover, men gjorde et stop i Johannesburg for et døgn med ro før den lange flyturen. Johannesburg var noe heeelt annet enn det vi hadde opplevd de siste ukene, men veldig interresant. Det viste forskjellene Afrika har å by på. Videre i mars fikk jeg snakket om hvor fantastisk afrika var og hvordan jeg håpet at alle som hadde mulighet til å dra skulle gjøre det, men det kom også med litt negative ting. Jeg begynte å få annonym kritikk på bloggen for at jeg bare dro hjem og fortsatte å shoppe, reise og å være opptatt av overfladiske ting. Jeg følte da og føler enda at jeg heller skal være veldig stolt av meg selv som til tross for den verden jeg lever i var 19 år da jeg reiste for å jobbe veldedig og jeg brukte alle pengene jeg hadde jobbet hardt for på å hjelpe mest mulig. Og jeg fortsatte å gi da jeg kom hjem, men så er sannheten den at det er snakk om to forskjellige verdener og jeg må fortsette å leve i min - det viktigste jeg kan gjøre er å aldri glemme. Og det har jeg ikke gjort, det kommer jeg heller aldri til å gjøre. Og mye annet fint skjedde også i mars! Jeg var på Drake konsert, vi ble invitert på skøyte-vm og fikk hotellopphold med alt inkludert, jeg holdt flere vinkvelder med fine venninner og kjøpte meg nytt kamera! Vi dro på Oslo-tur, vi var på harrytur i Sverige og jeg kom i gang med arbeidshverdagen min igjen i jobben jeg liker så godt. Jeg var også ferdig i min andre jobb så jeg kunne kun fokusere på bik bok, som var veldig deilig! I tillegg ble hang jeg masse med superfreshe Rebecca og ble kjent med mange av hennes superflotte venner. 

   

  ANNTREKK FRA MARS:


  Vi jobbet begge noen uker og hadde tid til å hoste litt spillkvelder og annet kos med gode venner. Så fant vi en hoppe-på tur til Thailand og valgte å gripe den. Så brått skulle vi til Thailand, men problemet var en mellomlanding på TO DØGN i russland. Og vi søkte visum, kjørte tidlig inn til Oslo og ventet på at den russiske ambassaden skulle åpne for å få beskjed om at vi ikke fikk godkjent visum. Men vi prøvde oss allikevel og kom utrolig nok gjennom russland, selv om vi tilbragte de to døgnene inne på flyplassen. Thailand var fantastisk og masse ro. Vi lå langflate på stranden, drakk kokkosmelk, kjørte båt, matet ville aper, så rescue elefanter, badet masse i sjøen og hadde det rett og slett veldig avslappende. Thailand er unikt sånn sett, ikke noe stress. Vi dro i templer, kjørte tuk tuk, tok massasje hver dag og tok alt som det falt seg. Skikkelig deilig og en ferieopplevelse vi ikke har hatt verken før eller etter. 

  Når vi kom hjem var det noen dager igjen av påsken så vi kastet oss rundt og inviterte inn til påskeleker på takterrasen med gode venner og hadde det morsomt, før det var tid for å komme tilbake til den fine hverdagen vår. Sivert fikk beskjed om at han kom inn på skole i Oslo og vi startet såvidt leilighetsjakten. Å finne leilighet på den tiden av året var vist mye lettere enn vi hadde trodd, så brått i løpet av den siste uken av april fikk vi leilighet og flyttet til Oslo. Dette er definitivt det største og beste som har skjedd i mitt 2017. Jeg forstod nok ikke selv hvor mye jeg trengte å ha et eget sted før en god stund etter jeg flyttet, men å finne plass til å bli kjent med seg selv har reddet meg. 

  ANNTREKK FRA APRIL: 

  Sommerfølelsen kom brått og jeg nøøøt å ha et eget sted å holde på i. Jeg ommøblerte daglig (det gjør jeg enda), jeg tok meg litt for ofte en takeaway kaffe fra kaffebrenneriet og vi hadde innflyttningsfest! Mai var en fantastisk månede, jeg ser tilbake på den som den fineste av de alle fra året som gikk. Masse venninnetid, spenningen med en ny by, fint vær og glede. Jeg jobbet enda i tønsberg og pendlet, så hadde fortsatt mye tid med familie og venner der også. Og det var 17. mai! Så mange fine minner ♥

  ANNTREKK FRA MAI: 

  Sommermåneden var endelig her og jeg startet den med å reise til Ibiza med Bik Bok! Det var en helt syyk tur og jeg ble kjent med så mange fine mennesker. En uforglemmelig opplevelse!

  Videre hadde jeg en solfylt måned med venninnetid, bursdager, st.hansaften og lunsjing & soling i parken. En skikkelig fin månede med masse morsom kvalitetstid. Det ble sene kvelder med fin musikk og latter. Juni var også siste måneden jeg jobbet i Tønsberg, så jeg fikk flyttet for fult inn til Oslo og hadde et par opplæringsdager i den nye jobben min. Ooog jeg ble 20!! Offisielt ingen ting å skylde på lenger, hehe. 

  ANNTREKK FRA JUNI:


   

  Et lite utdrag fra året som gikk! Jeg er heldig som har så mye fint å se tilbake på ♥ del 2 kommer! 

 • Publisert: 08.01.2018, 10:50
 • Kategori: månedlig oppsummering
 • 4 kommentarer
 • det første kapittelet

 • Publisert: 04.01.2018, 10:00
 • Kategori: reise
 • Alt nesten en uke inn i det nye året er det forsatt uvandt å taste inn 2018 på tastaturet. Rart, men ennå rarere er det vel at det alt har gått snart en uke. Dagene forsvinner - anntakligvis fordi jeg har hatt noen fine dager. For jeg avsluttet og startet jo året mitt i favorittbyen, Paris. Og det føltes godt og veldig riktig. Jeg antar det gav meg den kickstarten vi alle leter etter for å komme tilbake til hverdag, selv om jeg må innrømme at nettopp det er litt seigt. Jeg kan ikke akkurat skryte på meg at jeg har sprettet opp av sengen noen av disse dagene når vekkerklokken har ringt. Snarere tvert i mot. Jeg har mer enn en gang tatt frokosten på veien og kommet halvveis uti dagen før jeg innser at mascaraen kun er på plass på ett øye. Vel, jeg kunne ha glemt øyebryn og det hadde vært verre. Kun blondine-jenter vil forstå seg på den. Uansett, så var blomsterdagene i Paris fantastiske og i håp om å leve i den boblen litt til tenkte jeg å dele noen bilder fra turen. Jeg tok instagramaktiviteten min til et nytt nivå denne turen, vi snakker 12 bilder på tre dager og 20 følgere mindre, men paris er jo så vakkert. Hvordan kan man ikke

   

  Min beste venn og kjæreste ♥

  Roomservice på vår typiske paris-terrasse  

  valget av kjole til nyttårsaften 

  - som jeg ikke karte å velge mellom, så endte opp med å bruke begge...

  Og jeg latet som om jeg hørte til i Paris. 

  På selve kvelden var det var bare han og meg. Vi dro ut å spiste, så eifeltårnet glitre og tok et langt bad og delte en flaske vin. 

  Og det fantastiske eiffeltårnet da. Som viser seg fra sin beste vinkel uansett hvor i byen du befinner deg. 

   

  For flere bilder se @benedictearntzen på instagram.
  Jeg håper du også har hatt noen gode dager av dette året. ♥ Snart helg igjen, gitt! 

 • Publisert: 04.01.2018, 10:00
 • Kategori: reise
 • 4 kommentarer
 • New Years in Paris

 • Publisert: 03.01.2018, 19:07
 • Kategori: reise
 • Man kan si hva man vil, men nyttårsaften kommer med forventninger. Antrekket, de man er med, nyttårskysset, fyrverkeriene, byen etter på og listen er enda lang. Jeg har vært gjennom det så mange ganger nå at jeg følte jeg hadde fått litt nok av å stå i regnet på brygga i tønsberg som sild i tønne og lete etter pirattaxi når man skulle videre. Jeg trengte noe nytt og heldigvis har vi alltids Paris. Det var vår 4. tur til kjærlighetsbyen og jeg hadde nok ikke trodd at det skulle bli godt å komme seg litt bort fra forventninger. Vi var litt sent ute med å bestille (hehe, fire dager før vi dro..), så vi endte opp med et gammeldags hotell ved elven, med rolig atmosfære, høyde under taket, utskjæringer og badekar. Helt perfekt for total avslapping. Så vi tok på oss fine klær og ruslet ut i gatene der folk sang bonne annes og fyrverkeriet hørtes hele kvelden. Så fant vi en hyggelig gaterestaurant der vi kunne sitte å se på folk som gikk forbi mens vi spiste digg mat og drakk vin. Blant alle festglade mennesker handlet vi med oss vin til hotellet og tok et laangt bad og slappet totalt av, jeg tror vi var i seng til klokken ett faktisk, og det var helt perfekt. Bare han og meg, i en helt annen by. Jeg vet ikke hva det er med det, men jeg elsker å være en liten bit av noe stort. Det er en sånn blandet følelse av å føle at man ikke blir sett, men fremdeles er en del av noe - og noen ganger er det bare akkurat den følelsen jeg ser etter. Å være usynlig men ikke ensom. Rart, men godt. Paris er for alltid en favoritt. Hver gang vi leter etter en tur, jeg og sivert, så sier han alltid "vi har alltids Paris". Og det er så sant. Et sted vi vet vi trives. 

   

  Jeg håper din feiring var akkurat som du håpet, om det var en rolig kveld i pysjen eller dansing på en nattklubb. Hvis ikke så er jo nyttårsaften som en hvilken som helst annen dag. Du har 362 dager igjen på å ha fine feiringer. Godt nyttår! 

   

   

 • Publisert: 03.01.2018, 19:07
 • Kategori: reise
 • 8 kommentarer
 • jeg tror ikke på nyttårsforsetter

 • Publisert: 02.01.2018, 20:12
 • Kategori: Blogg
 • Det er så rart hvordan ingenting i utgangspunktet forandrer seg mellom nyttårsaften og første januar, samtidig som absolutt alt forandrer seg. For noen dager i hvert fall. Folk bestemmer seg for å bli en bedre versjon av seg selv - de skal trene, de skal begynne å lese, de skal ta opp kontakten med hun venninnen de ikke hadde snakket med på syv måneder og de skal starte med å vaske leiligheten en fast dag i uken. Men det starter ikke før første januar, så klart - for da forrandrer alt seg. Men så gjør det jo ikke det. For januar kommer, og om ikke du tar grep vil hverdagen din være helt lik det den var siste uken i desember, minus julefettet og gavene kanskje. Du vil si til deg selv at døgnet har for få timer til å trene, selv om du velger å sove til 45 minutter før du starter på jobb. Du vil si til deg selv at til helgen skal jeg vaske leiligheten, men når helgen kommer slenger du heller bena på bordet med et stooort glass vin, det har du tross alt fortjent. Og den boken du skulle begynne å lese - hvem skulle tro at den passet så utrolig fint som brikke under vinglasset? Du viste jo du skulle få bruk for den. For sannheten er vel det, kjære venner, at årene er bare tall for å holde orden på hverdagen. Tall vi har funnet opp som et system som gjør at du holder tiden, ikke tall som forandrer deg og som hjelper deg med å få ting gjort. Du har de egenskapene du har og du er den du er, i dag, i går - og gjett hva; dagen før det også. Heldigvis. HEEELDIGVIS trenger jeg ikke være redd for å skulle sende en melding til venninnen min i morgen å være redd for svaret "Nei - det er 2018 nå. Ny meg, sorry". For vi er den vi er. Men forbedringer - det kan skje. Og selv om jeg i utgangspunktet som dere kanskje merker ikke har noen særlig tro på nyttårsforseter, så har jeg tro på at vi mennesker kan forbedre livskvaliteten vår litt hver eneste dag. Vi kan gjøre det på en torsdag og på en søndag, på kongens bursdag ELLER på nyttårsaften. Det er vel bare at jeg føler at det er større sjans for å faile om det var akkurat på nyttårsaften du bestemte deg. Som at den motivasjonen din forsvinner litt i alle andres, så det hele bare fader ut. Nå har det seg vel sånn at noen mennesker også klarer det, da. Og selv om jeg ikke liker å innrømme det så er jo alle eksempler og metaforer over her dratt rett ut av mitt egne liv. For jeg lyver til meg selv hele tiden, jeg. Jeg lyver om at jeg skal vaske til søndag også kommer søndag og jeg plukker opp en hybelkanin og sier til meg selv "så flink du er. nå er det rent" selvom jeg vet at det er forskjell på at det ser rent ut og at det er rent. Jeg lyver til meg selv om at "du har da ikke dårlig holdning, du er jo sterk i ryggen" når sannheten er at jeg plages med vond rygg, enkelt fordi jeg ikke tar meg tid til trening. Men dette er jo vanlig. Har vi det ikke alle sånn med noen ting? Jeg liker i hvert fall å tenke at det er en fin ting å ikke mestre alt. Det er en fin ting å ha mulighet til å utvikle seg og det er en fin ting at vi ikke er feilfrie, for da hadde vel livskvaliteten gått ned igjen? Det er bare det å finne balansen. Mellom å ha ting å strekke seg etter, å ikke kjede seg og det å være fornøyd og ha en mestringsfølelse. Så når vi snakker om dette med livskvalitet så syns jeg at det viktigste av alt er at alle mål og såkalte nyttårsforseter skal handle om nettopp det. Å få en bedre livskvalitet. Jeg syntes at nettop det skal være = på alt. Ikke å bli tynn, ikke å bli penere, ikke å ha en fin instagram konto eller å tjene mye penger, men å ha en god livskvalitet. Og for noen vil jo disse punktene føre til det, men ikke la det være svaret. Ikke la grunnen til at du meldte deg inn på spenst på mandag var at du skal bli tynn. Det er vel bare viktig for meg å nevne dette til dere for å huske på det selv. Det er så fort gjort å bli slukt, ikke la 2018 være året du blir det. Så hurra for 2018 - et nytt år, masse nye muligheter og vi er akkurat de samme!! Takk gud for det! 

   

 • Publisert: 02.01.2018, 20:12
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer