my 2017 – part one

Jeg startet året med en kjempe behagelig feiring med de fineste jentene, takeaway og vin. I januar var det flere hyggelige sammenkomster med venninner fra jobb og andre venninner og det ble to oslo-turer på oss. Ellers jobbet jeg hver eneste dag og mer enn det, fordi jeg enda hadde to jobber og prøvde å spare opp mest mulig penger til kommende reiser. Jeg drakk kaffe med Line daglig og hadde egentlig en veldig rolig og behagelig start på 2017. 

 

ANNTREKK FRA JANUAR: 

 

I februar var det tid for å reise og vårt første stopp var i Dubai. Jeg hadde en eller annen forestilling om at Dubai var så moderne og fint, og at det på en eller annen måte skulle bli en luksusferie. Jeg ble derfor veldig overrasket og fikk et skikkelig kultursjokk da jeg kom til et land der jeg følte på undertrykkelse ved å bli spyttet mot fordi anklene mine ikke var tildekket i ørkenen. Dubai var derfor mer interresant og lærerrikt enn noe annet, og vi oppsøkte derfor steder på utsiden av “sentrum” for å lære mer. Vi dro til bønnesteder, ørknen, souken for de lokale og det hele var bare veldig rart men lærerikt og minneverdig.

Så reiste vi til Afrika, nærmere bestemt Zimbabwe, som er det største eventyret mitt så langt. Vi reiste for å jobbe som frivillige og jeg tenkte i tiden før på forskjellen jeg kunne gjøre, uten å tenke på forskjellen dette skulle gjøre med meg. Jeg hadde så uendelig godt av dette. Jeg trengte dette. Jeg trengte å reise til et sted for å få en forståelse av hva virkelige problemer er. Jeg møtte så mange mennesker som åpnet hjertet sitt, som også fikk meg til å ville åpne mitt. Jeg ble kjent med barn med aids. Jeg ble kjent med voksne mennesker som var tilfreds med en hverdag der huset ikke hadde tak og de fikk middag annen hver dag. Jeg ble kjent med ungdom som hadde blitt voldtatt av familiemedlemmer som hadde hørt at man ble kvitt hiv ved å ha sex med en jomfru. Jeg så forskjellen på rik og fattig. Jeg møtte menneskene som jobbet der vi frivillige bodde som sang og spilte trommer når det var mat og som virkelig viste meg ekte glede i de små tingene. Jeg møtte mennesker fra hele Europa som alle var så unikt gode mennesker. Alt fra nederland, england til sandefjord – byen rett ved der jeg bodde. Jeg er evig takknemlig for alle jeg har møtt og jeg skulle så ønske at alle kunne få vite hvilken forskjell det har gjort – og fortsatt gjør for meg, i alle de små tingene. 
 

 

ANNTREKK FRA FEBRUAR:

 

Vi vendte snuten hjemover, men gjorde et stop i Johannesburg for et døgn med ro før den lange flyturen. Johannesburg var noe heeelt annet enn det vi hadde opplevd de siste ukene, men veldig interresant. Det viste forskjellene Afrika har å by på. Videre i mars fikk jeg snakket om hvor fantastisk afrika var og hvordan jeg håpet at alle som hadde mulighet til å dra skulle gjøre det, men det kom også med litt negative ting. Jeg begynte å få annonym kritikk på bloggen for at jeg bare dro hjem og fortsatte å shoppe, reise og å være opptatt av overfladiske ting. Jeg følte da og føler enda at jeg heller skal være veldig stolt av meg selv som til tross for den verden jeg lever i var 19 år da jeg reiste for å jobbe veldedig og jeg brukte alle pengene jeg hadde jobbet hardt for på å hjelpe mest mulig. Og jeg fortsatte å gi da jeg kom hjem, men så er sannheten den at det er snakk om to forskjellige verdener og jeg må fortsette å leve i min – det viktigste jeg kan gjøre er å aldri glemme. Og det har jeg ikke gjort, det kommer jeg heller aldri til å gjøre. Og mye annet fint skjedde også i mars! Jeg var på Drake konsert, vi ble invitert på skøyte-vm og fikk hotellopphold med alt inkludert, jeg holdt flere vinkvelder med fine venninner og kjøpte meg nytt kamera! Vi dro på Oslo-tur, vi var på harrytur i Sverige og jeg kom i gang med arbeidshverdagen min igjen i jobben jeg liker så godt. Jeg var også ferdig i min andre jobb så jeg kunne kun fokusere på bik bok, som var veldig deilig! I tillegg ble hang jeg masse med superfreshe Rebecca og ble kjent med mange av hennes superflotte venner. 

 

ANNTREKK FRA MARS:


Vi jobbet begge noen uker og hadde tid til å hoste litt spillkvelder og annet kos med gode venner. Så fant vi en hoppe-på tur til Thailand og valgte å gripe den. Så brått skulle vi til Thailand, men problemet var en mellomlanding på TO DØGN i russland. Og vi søkte visum, kjørte tidlig inn til Oslo og ventet på at den russiske ambassaden skulle åpne for å få beskjed om at vi ikke fikk godkjent visum. Men vi prøvde oss allikevel og kom utrolig nok gjennom russland, selv om vi tilbragte de to døgnene inne på flyplassen. Thailand var fantastisk og masse ro. Vi lå langflate på stranden, drakk kokkosmelk, kjørte båt, matet ville aper, så rescue elefanter, badet masse i sjøen og hadde det rett og slett veldig avslappende. Thailand er unikt sånn sett, ikke noe stress. Vi dro i templer, kjørte tuk tuk, tok massasje hver dag og tok alt som det falt seg. Skikkelig deilig og en ferieopplevelse vi ikke har hatt verken før eller etter. 

Når vi kom hjem var det noen dager igjen av påsken så vi kastet oss rundt og inviterte inn til påskeleker på takterrasen med gode venner og hadde det morsomt, før det var tid for å komme tilbake til den fine hverdagen vår. Sivert fikk beskjed om at han kom inn på skole i Oslo og vi startet såvidt leilighetsjakten. Å finne leilighet på den tiden av året var vist mye lettere enn vi hadde trodd, så brått i løpet av den siste uken av april fikk vi leilighet og flyttet til Oslo. Dette er definitivt det største og beste som har skjedd i mitt 2017. Jeg forstod nok ikke selv hvor mye jeg trengte å ha et eget sted før en god stund etter jeg flyttet, men å finne plass til å bli kjent med seg selv har reddet meg. 

ANNTREKK FRA APRIL: 

Sommerfølelsen kom brått og jeg nøøøt å ha et eget sted å holde på i. Jeg ommøblerte daglig (det gjør jeg enda), jeg tok meg litt for ofte en takeaway kaffe fra kaffebrenneriet og vi hadde innflyttningsfest! Mai var en fantastisk månede, jeg ser tilbake på den som den fineste av de alle fra året som gikk. Masse venninnetid, spenningen med en ny by, fint vær og glede. Jeg jobbet enda i tønsberg og pendlet, så hadde fortsatt mye tid med familie og venner der også. Og det var 17. mai! Så mange fine minner ♥

ANNTREKK FRA MAI: 

Sommermåneden var endelig her og jeg startet den med å reise til Ibiza med Bik Bok! Det var en helt syyk tur og jeg ble kjent med så mange fine mennesker. En uforglemmelig opplevelse!

Videre hadde jeg en solfylt måned med venninnetid, bursdager, st.hansaften og lunsjing & soling i parken. En skikkelig fin månede med masse morsom kvalitetstid. Det ble sene kvelder med fin musikk og latter. Juni var også siste måneden jeg jobbet i Tønsberg, så jeg fikk flyttet for fult inn til Oslo og hadde et par opplæringsdager i den nye jobben min. Ooog jeg ble 20!! Offisielt ingen ting å skylde på lenger, hehe. 

ANNTREKK FRA JUNI:


 

Et lite utdrag fra året som gikk! Jeg er heldig som har så mye fint å se tilbake på ♥ del 2 kommer! 

4 kommentarer

Siste innlegg