en julehilsen

Så var dagen her, julaften og jesu fødsel og saint nicolas og alt annet hurra vi har jobbet mot i hele desember. Ja, vi gir voldsomt med oppmerksomhet for denne julen da, men vinteren hadde blitt utrolig mørk uten. Og med julaften regner jeg med dere alle har tusenvis av tradisjoner og kanskje ikke prioriterer å stikke innom her, men her sitter nå jeg å skriver litt allikevel. Jeg har i tradisjons tro spist godis fra jeg stod opp, mens jeg har kranglet med lillebror om hvem som skulle ha fjernkontrollen. Han er 25 cm høyere enn meg, og la meg ikke snakke om hvor mye sterkere, så han vant og vi har sett på the grinch i stedet for askepott… Men sånt kan skje, julen går utrolig nok videre. Hvis noen lurer på hvor gammel lillebroren min er så er han snart 19 og jeg er 21 :). 

Nå er det snart julegrøt og viktigst av alt; jakten på mandelen. Jeg har slitt litt med å vinne de siste årene, fordi jeg og moffen alltid pleide å være på lag om mandelen fordi han sendte den til meg under bordet. Jeg skjønner jo nå at seieren ikke lå i mitt blod, hehe. Jeg skal ikke skyve under et teppe at denne dagen ikke bare er fryd og gammen for det er den jo ikke for meg, i likhet som for veldig mange andre. Julen er en tid for ro og familie, det er jo en veldig fin ting, men så er det jo også i disse tider vi merker spesielt godt de som mangler. De siste tre årene har julen vært litt tyngre fordi vi har skullet feire uten moffen min, som var en fantastisk fin mann som jeg tror alle rundt meg, både nye og gamle bekjente, vet at har vært veldig viktig for meg. Noen mennesker bare knytter man seg ekstremt til og for meg var moffen en helt. Jeg er selvsagt supertakknemlig for alle historier og fine ting jeg minnes, men ikke av den grunn noe mindre lei meg for å skulle ha disse gledelige dagene uten han. Det gjør vondt og det tror jeg det vil gjøre for alltid. Det håper jeg i grunn også at det vil gjøre for alltid, for det å feire julaften med litt savn gjør at jeg er ekstremt ydmyk for de jeg fortsatt har her, og det betyr at jeg ikke vil glemme alt han har betydd og fortsatt betyr. For meg er det veldig viktig å ikke skulle glemme. Jeg har et enormt behov for å fortsette å snakke om han, så han hele tiden er med videre, det er vel derfor jeg også har et behov for å skrive det her. Sorg er forskjellig hos alle. 

kjole og sko Acne 

Resten av dagen er fylt med familietid og kos, dette er vår første jul i låven som blir veldig hyggelig. Jeg føler meg ekstremt heldig i dag. Jeg håper du har en fin dag og ønsker deg en riktig god jul med de du er glad i. En god klem til deg som også mangler en viktig person hos deg i kveld. 

xx

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg